Ce spune Nicolae Ciucă despre Eduard Hellvig, Emil Boc și lista PNL pentru europarlamentare. „Uşa PNL a fost şi este deschisă”

0
Publicat:

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că Emil Boc poate să aleagă dacă va candida pentru un nou mandat de primar la Cluj sau dacă va deschide lista partidului la europarlamentare. Liderul PNL a mai declarat că că are o relaţie foarte bună Eduard Hellvig, pentru care „ușa partidului este deschisă”.

Nicolae Ciucă și Emil Bog. FOTO arhivă Gov.ro
Nicolae Ciucă și Emil Bog. FOTO arhivă Gov.ro

Liderul liberalilor a vorbit, în emisiunea Insider politic de la Prima TV, despre listele formațiunii pentru alegerile de anul acesta.

Nicolae Ciucă a fost întrebat cine va deschide lista partidului pentru alegerile europarlamentare.

„Nu am stabilit. Urmează să pregătim Consiliul Politic Naţional, care va avea loc pe data de 18 februarie. Suntem în pregătire şi pentru Congresul Partidului Popular European, care se va desfăşura la Bucureşti. Este un moment de recunoaştere a activităţii PNL în cadrul PPE alegând Bucureştiul pentru desfăşurarea Congresului, moment în care vor fi la Bucureşti 13 şefi de stat şi de guvern”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit News.ro.

Întrebat dacă Eduard Hellvig, ar putea fi cap de listă la alegerile europarlamentare, Nicolae Ciucă a precizat fostul director al SRI are ușa PNL deschisă.

„Cum am menţionat, nu am stabilit niciun nume. Domnul Hellvig a fost şi un om politic, şi un profesionist care are valenţele sale, are meritele sale, am avut şi avem o colaborare foarte bună. Uşa PNL a fost şi este deschisă – chiar către preşedinţii de filiale fac acest îndemn ca uşa partidului să fie deschisă pentru tot ceea ce înseamnă oameni de valoare, oameni care vor să pună umărul la ceea ce înseamnă politica de centru dreapta, bazată pe valorile noastre fundamentale: familie, credinţă în Dumnezeu, patriotism. Nu trebuie să ne fie ruşine să vorbim despre familie, despre Dumnezeu, despre credinţă. Acestea sunt elementele cele mai importante pentru cei care vor să vină în PNL”, a spus Nicolae Ciucă.

Emil Boc „are dreptul să aleagă ce va face în continuare”

La întrebarea dacă Emil Boc va candida pentru un mandat la Bruxelles, președintele PNL a spus că edilul are posibilitatea de a alege dacă va intra în cursa pentru un nou mandat de primar sau dacă va deschide lista PNL la europarlamentare.

„Sunt 20 de ani petrecuţi cu folos în urbea Clujului. Vedem astăzi Clujul ca fiind unul din primele 5 oraşe din Europa din punct de vedere al calităţii nivelului de trai, acolo există o creştere economică într-o dinamică de invidiat. Cluj şi Bucureşti sunt două locaţii care ridică România în ceea ce priveşte dezvoltarea economică. Să recunoaştem că domnul primar Boc a făcut o treabă foarte bună la Cluj şi că domnia sa are dreptul să aleagă ce va face în continuare”, a spus Nicolae Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite