Ce personaje controversate candidează la europarlamentare

0
Publicat:

Depunerea listelor pentru alegerile europarlamentare a adus și surprize, printre candidații propuși de partide în cursa pentru Parlamentul European fiind și personaje controversate.

Luis Lazarus este pe locul doi în lista partidului condus de Șoșoacă FOTO Facebook
Luis Lazarus este pe locul doi în lista partidului condus de Șoșoacă FOTO Facebook

Lista AUR este deschisă de Cristian Terheș, care în 2020 a intrat în Parlamentul European pe listele PSD, de care s-a separat ulterior. Europarlamentarul s-a făcut cunoscut de-a lungul anilor prin poziționările sale, în primǎ fazǎ promovând abordǎrile lui Liviu Dragnea, când social-democratul controla guvernul, pe teme de interes, iar ulterior, în perioada pandemiei, s-a remarcat prin abordarea antivaccinistǎ.

Pe urmǎtoarele douǎ locuri sunt Claudiu Tîrziu și Gheorghe Piperea. Tîrziu a fost copreşedinte AUR şi fost jurnalist, dar și lider al Coaliției pentru Familie, care s-a remarcat în mai multe rânduri printr-un discurs împotriva instituțiilor europene. Piperea este avocat de profesie și a atras atenția în spațiul public cu abordǎrile antivacciniste. El este și coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile europarlamentare, context în care critică instiituțiile Uniunii Europene, afirmând că trebuie „rapid reconsolidate și readuse la design-ul inițial”. Piperea s-a mai remarcat anul trecut printr-o postare care a stârnit un val de ironii la adresa sa, în contextul în care a avansat o teorie a conspirației cu privire la temperaturile ridicate.  

Surprize la depunerea listelor

Și partidul condus de Diana Șoșoacă a depus semnăturile necesare, înscriind în cursă mai multe personaje necunoscute. Lista este deschisă de senatoare și fostul om de televiziune al postului OTV, Luis Lazarus. Senatoarea a ieşit în evidențǎ cu abordǎrile pro-ruse, un discurs al ei fiind promovat pe rețelele sociale chiar de un apropiat al lui Vladimir Putin. Nu în ultimul rând este cunoscută pentru scandalurile din Parlament şi abordǎrile antivacciniste. În ultima perioadǎ, numele ei a fost legat de un scandal în familie, fiind în procedurǎ de divorț.

Alianța România Socialistă, formată din PSR (Partidul Socialist Român) și PSDM (Partidul Socialist Democrat al Muncitorilor) a depus lista pentru europarlamentare promovând mai multe personaje necunoscute publicului.

Cum arată lista PSD-PNL

Nici de pe lista alianței PSD-PNL nu lipsesc oamenii cu un trecut controversat. Lista este deschisă de fostul premier Mihai Tudose, actual europarlamentar al PSD, acuzat în trecut că și-a hărțuit asistenta din PE. Tudose a fost premier în perioada în care PSD era condus de Liviu Dragnea, fiind forțat sǎ demisioneze ca urmare a neînțelegerilor cu şeful de partid.

Pe locul doi în listă se regăsește liderul eurodeputaților români ai PPE, Rareș Bogdan, fost om de televiziune, cunoscut pentru comunicarea efervescentǎ. Pe locul 3 în listă este fostul primar al Capitalei Gabriela Firea, rămasă fără mandatul de ministru în urma implicării numelui său în scandalul „azilelor groazei“. Plasat pe locul 5, Claudiu Manda, acuzat de fapte de corupție, a scăpat de proces prin prescrierea faptelor. Nu în ultimul rând, pe lista PSD-PNL se mai regăsește reprezentanta PUSL Maria Grapini, care a făcut în mai multe rânduri obiectul glumelor pe internet și în presă din cauza unor postǎri neinspirate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite