Ce cadouri au primit șefii din Senat în 2023. Cel mai valoros obiect, evaluat la peste 600 de euro

0
Publicat:

Liderii politici din Senat au primit, în 2023, 14 cadouri în valoare totală de circa 2.279 de euro, cu ocazia întâlnirilor bilaterale avute. Dintre acestea, doar două au fost luate acasă, restul rămând în patrimoniu.

În 2023 politicienii din Senat au primit cadouri de peste 2000 euro Foto: George Calin Inquam Photos
În 2023 politicienii din Senat au primit cadouri de peste 2000 euro Foto: George Calin Inquam Photos

Cel mai prețios cadou e o ramă de argint, în valoare de peste 638 de euro, care a fost primită de președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, de la prim-ministrul Republicii Coreea, Han Duck-soo, la o întrevedere în luna mai. 

Al doilea cadou este un pahar de ceai de cristal, în valoare de 213 de euro, care a fost primit de președintele Senatului, Nicolae Ciucă, de la președintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Sahiba Gafarova, în luna octombrie. 

Cel de-al treilea cadou e un obiect de artă realizat de Lepert, în valaore de 200 de euro, primit de asemenea de președintele Senatului, Nicolae Ciucă, dar de această dată în urma unei întrevederi cu preşedintele Parlamentului din Georgia, Shalva Papuashvili, în septembrie. 

Cel de-al patrulea cadou, în valoare de de 199,99 de euro, este un album numit „Renașterea Kurdistanului” și a fost primit de președintele Comisiei pentru politică Externă, Titus Corlățean, de la preşedintele Regiunii Kurdistan in Iraq, Nechirvan Idris Barzani, în luna septembrie. 

Ce cadouri au fost luate acasî

Cele două cadouri luate acasă de politicieni sunt un vas din lemn de cireș, realizat manual, în valoare de 51 de euro, primit de președintele Comisei pentru mediu, Aurel Oprinoiu, de la președintele Senatului Canadei, Raymonde Gagne, și un set de pahare de vin „Lady Hamilton” și o carte „War with the newts”, în valoare de 141 de euri, primite de președintele Senatului, Nicolae Ciucă, de la președintele Senatului Rebublicii Cehe, Miloš Vystrčil.

În 2022, politicienii din Senat au primit 21 obiecte, iar cel mai prețios a fost în valoare de 136 de euro, fiind vorba de un obiect de artă reprezentând stejarul în folclorul lituanian, care a fost primit de Marcel Vela. Tabloul nu a fost păstrat în patrimoniul Senatului.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit cadouri în valoare de circa 7.600 de euro în 2023. Cel mai scump cadou primit de șeful statului este reprezentat de două tablouri pictate în acrilic de Alina Ciuciu, care au o valoare de 1.500 de euro, conform listei bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol şi depuse la Comisia de evaluare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite