Blaga îl ignoră pe Dan Diaconescu: "Nu am ce negocia". Condiţia unei alianţe cu PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blaga nu vrea alianţă cu DD. Oferta înaintată PNL-ului FOTO Mediafax
Blaga nu vrea alianţă cu DD. Oferta înaintată PNL-ului FOTO Mediafax

Vasile Blaga susţine că ARD nu va lua sub nicio formă în calcul o alianţă cu PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, după alegerile din 9 decembrie. Liderul PDL a curtat din nou PNL-ul, despre care spune că ar fi singurul partid cu care s-ar potrivi doctrinar.

"Nu am negociat niciodată şi nu am ce negocia cu Dan Diaconescu, cu atât mai puţin formarea unui guvern. În acelaşi timp, toate partidele parlamentare trebuie să stea la masă în prima zi ca să stabilească, dacă nu altceva, conducerea Camerelor, conform algoritmului constituţional. Asta o vom discuta, dar nu guvern cu domnia sa", a declarat Vasile Blaga la România Tv.       

În schimb, Blaga a”garantat” că în cazul în care USL va obţine la alegerile parlamentare 49% şi PDL peste 20%, va înainta oficial o propunere PNL pentru formarea guvernului.

"O alianţă naturală, dacă vom avea scorul necesar, va fi cu PNL. Nu vom avea probleme doctrinare (...) Am guvernat foarte bine cu ei în 2005-2007", a declarat Vasile Blaga. ”Cu Crin sau fără Crin, e treaba lor” a mai spus liderul PDL.

Vasile Blaga a spus în mai multe rânduri că o eventuală alianţă PDL-PNL ar fi benefică, pentru că au aceeaşi doctrină. Blaga nu exclude nici varianta în care Crin Antonescu ar rămâne în continuare liderul PNL. "Ar fi neproductiv să vorbim acum de un PNL fără Antonescu", a explicat Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite