Băsescu, despre Brigitte Bardot: „Era foarte frumoasă în timpul regilor Franţei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brigitte Bardot şi Traian Băsescu FOTO Arhivă Adevărul
Brigitte Bardot şi Traian Băsescu FOTO Arhivă Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, în emisiunea „Serviciul Român de Comedie" difuzată miercuri la Pro TV, cum comentează atacurile lui Brigitte Bardot la adresa sa pe tema câinilor maidanezi, el răspunzând: Cred că e vorba de doamna aceea care era foarte frumoasă în timpul regilor Franţei.

Preşedintele a adăugat că văzut-o pe Bardot o singură dată, pe când el era primar al Capitalei, şi că i-a lăsat o impresie bună.

Băsescu a menţionat că i-a reproşat fostei actriţe, în întâlnire, că a venit mult prea târziu.

Preşedintele a vorbit, de asemenea, despre noul său statut de bunic: "Pentru asta îmi fac (timp, n.r.), să mai trec pe la nepoţică".

Băsescu a catalogat drept extraordinar faptul că pe niciuna dintre fetele lui nu a văzut-o din prima zi de la naştere.
"Când mă întorceam eu de pe mare, mergeau în picioare. La asta mică, am ţinut-o în braţe din prima zi, e ceva incredibil să vezi aşa un omuleţ şi pe urmă să îl vezi cum creşte", a mai afirmat şeful statului despre nepoata lui, spunând că a luat deja 700 de grame în greutate de la naştere.

"Cel puţin la stadiul ăsta nu recunosc că ar semăna cu altcineva decât cu bunicul", a continuat Băsescu despre nepoata sa, dând ca exemplu faptul că aceasta s-a grăbit şi s-a născut prematur.
Întrebat dacă va fi un bunic normal sau unul jucător, Traian Băsescu a spus va fi fi un unul "model" şi a mărturisit că nu a adormit-o niciodată, pentru că fetiţa doarme singură. "Am ţinut-o în braţe, am legănat-o. Maică-sa spune că toată noaptea plânge. Ziua, când mă duc eu, e liniştit copilul. Ştie şi ea, a venit preşedintele, e politicoasă. (...) Tace, nu mai face pipi pe ea", a mai glumit preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a povestit că nu a primit bătaie de la părinţi când era copil, pentru că tatăl său era militar şi nu avea timp de copii: "Mama ne-a gestionat. La tata ştiam că are o curea foarte lată şi, când pleca militar, îl vedeam cu diagonala aia şi cureaua aia lată şi ne spunea mama: «Vezi că vine tata cu cureaua!»".

Preşedintele a vorbit, în gluma, şi despre prinderea lui Omar Hayssam: "A spus «Pentru că sunt condamnat, eu vreau în puşcărie în România» şi l-au găsit ăştia de la Poliţie pe un trotuar prin Bucureşti. Umbla şi vorbea singur: «Luaţi-mă»",a glumit Băsescu.

Întrebat de moderator despre nedumerirea premierului Victor Ponta cu privire la venirea în ţară a lui Omar Haysam, Traian Băsescu a răspuns: "El e convins şi acum că umbla singur pe stradă şi spunea: «Luaţi-mă odată!»".

Actriţa franceză Brigitte Bardot a denunţat, în septembrie, "politica dictatorială a preşedintelui Traian Băsescu", catalogându-l "un tiran care nu se gândeşte decât să ucidă", după ce Parlamentul României a adoptat legea care permite eutanasierea câinilor maidanezi.

"Acest tiran nu se gândeşte decât să ucidă şi condamn politica sa dictatorială, nedemnă de un stat membru al Uniunii Europene. S-o crede pe vremea lui Ceauşescu!", a declarat Bardot într-un interviu acordat Agenţiei France-Presse, reamintind că, "în anul 2000, Traian Băsescu a contribuit la eşecul programului de sterilizare a câinilor din Bucureşti".

Bardot i-a scris preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cerându-i să intervină pentru blocarea eutanasierii câinilor comunitari în România şi acuzându-l pe preşedintele Traian Băsescu că este responsabil de pericolul reprezentat de maidanezi.

"Există numeroase mărturii, unele mai înspăimântătoare decât altele. Preşedintele Traian Băsescu a contribuit la eşecul programului de sterlilizare a câinilor comunitari din România, program coordonat de Fundaţia mea. A trădat acordurile pe care le-am semnat, iar, dacă acum există un potenţial pericol pentru români, preşedintele Băsescu este primul responsabil", susţine Bardot în scrisoarea trimisă preşedintelui CE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite