Aurescu, vizită oficială în Lituania. Aderarea la Schengen, printre temele de discuție

0
Publicat:

Ministrul Afacerilor Externe efectuează, în perioada 13-14 martie, o vizită oficială la Vilnius, în Lituania. Bogdan Aurescu va discuta cu omologul lituanian despre aderarea la Schengen, războiul din Ucraina și impactul său în regiune.

Aurescu, vizită oficială în Lituania FOTO: Mediafax
Aurescu, vizită oficială în Lituania FOTO: Mediafax

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe, citat de Agerpres, în timpul vizitei vor fi abordate teme prioritare pe agenda bilaterală, regională, europeană și de securitate.

Consultările dintre cei doi diplomați vor permite identificarea de noi oportunități pentru aprofundarea agendei bilaterale, inclusiv din perspectiva sectorială, în aplicarea deciziilor vizitei la București din mai 2022 a președintelui Lituaniei, respectiv ale vizitei din Lituania a președintelui României, arată sursa citată.

În ceea ce privește agenda europeană, vor fi abordate, cu prioritate, teme precum aderarea României la spațiul Schengen și extinderea Uniunii Europene.

„Cei doi miniştri vor discuta şi despre sprijinul multidimensional acordat de cele două ţări Ucrainei şi despre viitorul proces de reconstrucţie al acestei ţări. Totodată, consultările vor viza impactul războiului asupra altor state din regiune, cu accent pe situaţia de securitate din Republica Moldova şi măsurile comune de contracarare a acţiunilor destabilizatoare promovate de Rusia şi de consolidare a rezilienţei şi securităţii Republicii Moldova", se arată în comunicatul MAE, potrivit Agerpres.

De asemenea, în ceea ce privește agenda de securitate, consultările vor viza implementarea tuturor deciziilor Summitului de la Madrid pentru consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic al Alianței, și pregătirile pentru viitorul Summit NATO care va fi găzduit de Lituania în luna iulie a acestui an.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite