Antonescu: L-am sunat pe premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a vorbit astăzi la telefon cu premierul Victor Ponta pentru a clarifica afirmaţiile senatorului PSD Liviu Pop, potrivit cărora Antonescu s-ar fi întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu pe data de 10 februarie, întâlnire la care s-ar fi discutat ruperea USL.

„Nu ştiu ce am făcut în 10 februarie, dar ştiu ce nu am făcut: nu m-am întâlnit pe 10 februarie cu Traian Băsescu. Nu m-am întâlnit deloc cu Traian Băsescu. Nu am obligaţie să dau raportul. Este o mizerie lansată de un tânăr senator al PSD, Liviu Pop. L-am sunat pe premier astăzi cu speranţa că nu ştie nimic şi nu ştia nimic. Nu mi s-a întâmplat niciodată ceva aşa mizerabil“, a declarat crin Antonescu, la România TV.

Fostul lider al PNL exclude o candidatură la şefia PNL, dar nu şi la alegerile prezidenţiale.  O exclud deoarece dacă doream să contiunui în fruntea PNL nu îmi dădeam o demisie. Nu-mi doresc să candidez la Preşedinţie. Din punctul meu de vedere, cu explicaţiile succinte, am dorit să le închid, dar nu se poate închide. Va trebui să candidez ca să demonstrez că nu sunt şantajabil. Nu a făcut nimeni presiune asupra mea“, a mai spus Antonescu.

Senatorul PSD Liviu Pop le-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu şi fostului lider al PNL, Crin Antonescu, în care îi întreabă despre o întâlnire pe care cei doi ar fi avut-o la data de 10 februarie. Senatorul PSD îi acuză pe cei doi că ar fi pus la cale ruperea USL şi retragerea lui Crin Antonescu din cursa pentru Cotroceni.

„Avem informaţii clare că preşedintele Băsescu a avut o întâlnire de grad zero în data de 10 februarie anul curent cu domnul Antonescu, în care conducătorului liberalilor i s-au adus la cunoştinţă că există probe şi înregistrări incriminatoare referitoare la mita de la preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Scopul a fost unul singur, se pare că Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă de la prezidenţiale, vehiculând varianta Ponta - preşedinte, Antonescu - premier, scenariu care reiese din declaraţiile lui Băsescu de a doua zi“, a declarat Liviu Pop.

Citeşte şi:
 

Proscrişii din PNL şi-au făcut fundaţie

PROIECT Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu alţi liberali excluşi din PNL, au anunţat, cu surle şi trâmbiţe,  înfiinţarea unui nou partid liberal, însă, în final, au lansat doar un ONG cu nume cel puţin pompos: „Grupul de Iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale“


Antonescu, atac dur la gruparea Tăriceanu: Sunt nişte bieţi pripăşiţi la uşa PSD

Crin Antonescu a declarat, luni, că parlamentarii liberali cooptaţi în ONG-ul lui Călin Popescu Tăriceanu luptă împotriva partidului şi, prin urmare, pledează pentru excluderea acestora din PNL, fie înaintea congresului partidului, fie după acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite