Ambasadorul român în SUA, la discursul lui Joe Biden: „Are mereu un cuvânt bun despre România”

0
Publicat:

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat în urma discursului lui Joe Biden despre starea naţiunii, că reprezintă un apel la trezire pentru cei care încă mai cred că pacea poate exista fără luptă și costuri.

FOTO Facebook
FOTO Facebook

<<„Let’s remember who we are!” ( n. r. - Să ne amintim cine suntem!) a fost laitmotivul discursului despre starea națiunii la care am asistat, în Congresul american. Am remarcat în mod deosebit plasarea la început a nevoii de a sprijini Ucraina și un mesaj puternic pentru întărirea NATO, arătând pericolul în care se află Europa în fața terorii rusești și hotărârea neclintită de a-l înfrunta: “Nu vom pleca. Nu ne vom închina” a spus Președintele Joe Biden. În multe locuri, discursul liderului SUA a fost un apel la trezire pentru cei care încă mai cred că democrația și pacea pot supraviețui fără luptă și fără costuri: “History is watching” (n. r. - Istoria ne privește)>>, a scris pe Facebook ambasadorul României în SUA. 

Muraru a mai afirmat că „România este acum de partea bună a istoriei. O știe prea bine și Președintele Biden, care are mereu un cuvânt bun despre România, așa cum mi-a transmis la finalul discursului din Congres”.

În discursul său de joi, Biden a evidențiat diferențele dintre campaniile lor și a condamnat politicile fostului președinte privind avortul, impozitele și afacerile externe.

În același timp, președintele l-a criticat pe Trump pentru atacurile sale recente împotriva NATO și l-a acuzat că "se pleacă în fața" președintelui rus Vladimir Putin.

Fostul președinte Donald Trump a caracterizat cel de-al patrulea discurs privind starea națiunii rostit de președintele Joe Biden drept „furios" și „polarizant", în timp ce cei doi se pregătesc pentru o posibilă confruntare în alegerile prezidențiale din noiembrie.

Critica lui Trump la adresa lui Biden s-a referit la comentariile acestuia privind imigrația și economia, dar și la prestația președintelui despre care Trump a spus că a "țipat" pe tot parcursul serii.

"A fost un discurs plin de furie, polarizator și plin de ură", a postat Trump după ce Biden și-a încheiat discursul. "Abia a menționat imigrația sau Cel mai Rău Hotar din Istoria Lumii. Nu va remedia niciodată imigrația, nici nu vrea să o facă. Vrea ca țara noastră să fie inundată de migranți. Criminalitatea va crește la niveluri neîntâlnite până acum, și se întâmplă foarte repede!”, a replicat Trump.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite