Alina Gorghiu: Dl. Ponta afişează puternice resentimente faţă de electoratul care nu l-a votat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a scris pe Facebook, imediat după Consiliul Naţional al PSD, că premierul Victor Ponta nu e în stare să facă o analiză sinceră a eşecului la prezidenţiale şi, mai grav, ”afişează puternice resentimente faţă de electoratul care nu l-a votat”.

”La patru luni de la înfrângerea în alegerile prezidenţiale, Victor Ponta nu e în stare să facă o analiză sinceră a eşecului. Mai grav este însă că dl. Ponta afişează puternice resentimente faţă de electoratul care nu l-a votat. Vorbind azi despre alegerile locale, Victor Ponta a afirmat că turul doi n-ar fi bun pentru că ”se dă drumul la emoţie, la ură”. La fel gândeşte despre alegerile prezidenţiale, văzând probabil ”ură” în cea mai frumoasă manifestare de solidaritate a cetăţenilor români din ultimii ani (fie ei aflaţi între graniţele ţării sau în diaspora): votul din 16 noiembrie 2014”, arată Alina Gorghiu pe pagina de socializare, ca reacţie la discursul lui Ponta, din cadrul Consiliului Naţional al PSD.

Ea mai arată că premierul Ponta ar trebui să se întrebe dacă nu cumva a existat o bază solidă pentru acea “emoţie” colectivă care l-a învins în turul 2.

”Când dai ordonanţă de urgenţă ca să racolezi sute de primari, când refuzi deschiderea de noi secţii de vot în străinătate încălcând un drept constituţional, când refuzi să respingi proiectul de lege privind amnistia şi graţierea în speranţa de a mobiliza în sprijinul tău diverşi condamnaţi şi condamnabili, când lansezi direct sau prin interpuşi valuri de atacuri murdare contra principalului contracandidat - adică în momentul în care principala “emoţie” pe care o afişezi este disperarea de a câştiga cu orice preţ - atunci românii reacţionează!”, a mai scris copreşedintele PNL.

Liderul PSD, Victor Ponta, a afirmat, duminică, în cadrul Consiliului Naţional, că îşi asumă greşeala de a nu-i fi îndepărat din partid încă din 2011 pe Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, dar şi că nu a realizat, ca şi Adrian Năstase în 2004, că alegerile nu se câştigă cu raţiune, ci pe baza emoţiilor.

"Şi eu dacă vedeam cozile pentru vot la televizor, veneam să votez contra lui Ponta. Dacă vedeam la televizor că spune «Fă, Doina ?», cum să aleg pe acel cineva ? Trebuie să înţelegem acest adevăr, că turul doi al alegerilor înseamnă emoţii", a spus liderul PSD, în faţa delegaţilor social-democraţi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite