Adevărul Live. Ce soluţii  are Alexandru Nazare pentru problemele din Sectorul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, Alexandru Nazare, a vorbit, la Adevărul Live, despre şansele sale de a învinge candidatul PSD, Dan Tudorache, cu mai puţin de zece zile înainte de data alegerilor locale.

Principalele declaraţii ale lui Alexandru Nazare:

Va trebui să rezolvăm nişte probleme legate de recâştigarea încrederii primarului în Sectorul 1. Acesta mi se pare primul lucru pe care ar trebui să-l fac.  Îmi propun să digitalizez Primăria Sectorului 1. Îmi propun să trec în mediul online mai toate activităţile care se desfăşoară în offline. Toate contractele vor fi online. Interacţiunile cu cetăţenii, audienţele, se vor face online.

Misiunea primarului este să se reconecteze cu nevoia cetăţeanului. Voi pune în practică acel sistem de management al documentelor. Să ştiu unde este un document în Primărie şi să am un raport despre eficienţa fiecărui departament.

Vă ajută sau vă încurcă că veniţi după Andrei Chiliman?

În privinţa realizărilor primarului Chiliman, oamenii nu au dubii. Oamenii au văzut cu ochii lor cum viaţa s-a îmbunătăţit. Oamenii îl apreciază pe primarul Chiliman şi vreau ca aceste proiecte să fie continuate. Este o anchetă care îl vizează pe primarul Chiliman. Cred că Justiţia îşi va face treaba, dar cele două sunt în planuri diferite.

Deschideţi lista de consilieri?

Da, este un principiu, nu de ieri, de azi. Voi câştiga Primăria. Deci nu voi ajunge să fiu consilier. Eu nu mă raportez la contracandidaţi, ci la oameni.

Primele trei probleme şi soluţiile pentru ele.

Pentru bucureştenii care trăiesc în blocuri de reabilitare, avem măsuri prin care vom scădea cu 20%. Schimbarea coloanelor învechite, montarea robineţilor, avem nevoie de robineţii de echilibrare. Acest program va începe, este finanţat de Banca Europeană de Investiţii. La nivelul Băncii sunt cunoscut. Vom finaliza toate blocurile care sunt nereabilitate. Este vorba de 180. Vom monta coloanele şi robinetele la reabilitare. Până la sfârşitul anului viitor nu va mai fi niciun bloc nereabilitate.

Montarea panourilor fotovoltaice. Eu vorbesc pe proiecte unde deja avem studii de fezabilitate. Acest program nu durează mai mult de un an. Proiectul meu de suflet este investiţiile în programele de educaţie. Primarul investeşte în tot ce înseamnă creşe, şcoli, şcoli generale. Pirmăria dotează. Schimbarea tuturor laboratoarelor din toate şcolile, preluarea la Primărie a programului „Şcoală după şcoală“. Sunt doar trei creşe. Va trebui să construim creşe. Trebuie să extindem creşa daneză, un mdoel care dă rezultate foarte bune. ai sunt săli care nu au săli de sport. Avem un singur bazind e înot. Nu se poate să avem un singur bazin de înot. Trebuie construite cel puţin încă trei bazine. Aş vrea să îi am pe cei de la Renault în Sectorul 1.

Are Primăria Sectorului 1 buget pentru toate aceste proiecte?

Da, are bugetul primăriei aceşti bani. Văd bugetul multianual. Nu vom folosi bugetul local dacă putem să accesăm fonduri europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite