A început revolta în ALDE după ce Tăriceanu a scos partidul de la guvernare. Continuă alianţa cu PSD pe plan local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu Foto Iulian Birzoi
Călin Popescu Tăriceanu Foto Iulian Birzoi

Preşedintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă, şi liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, critică decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a scoate partidul de la guvernare şi de a se alia cu ProRomânia. Mai mulţi primari ALDE se tem că nu vor mai primi niciun ban de la Guvern pentru finalizarea proiectelor, în condiţiile în care anul viitor sunt programate alegeri locale, susţin surse politice.

„Deocamdată, mergem înainte. Problema este că noi trebuie să ne vedem, zilele astea, organizaţiile de la oraşe şi de la judeţ, să le spunem oamenilor care este situaţia. Eu vreau să-i conving să rămânem uniţi şi să înţelegem foarte bine că, deocamdată, sincer, eu n-am înţeles această strategie aplicată de domnul Tăriceanu. Nu ştiu dacă va face bine filialei sau va face rău. Atunci, trebuie să înţelegem strategia, care nu ni s-a explicat, nu ni s-a spus ceva care să ne fie foarte clar. Cel puţin mie nu-mi este clar, poate alţii au înţeles ce trebuie. Trebuie să facem o analiză şi să le spunem oamenilor: asta e situaţia partidului nostru, uite unde putem ajunge aplicând strategia asta, unde unde puteam ajunge, dacă era Tăriceanu candidat. Facem o simulare de variante şi vedem”, a declarat Mihai Niţă.

Liderul ALDE Alba susţine că plecarea de la guvernare este o decizie foarte bună şi că reprezentanţii partidului care deţin funcţii în cadrul Instituţiei Prefectului ar trebui, de asemenea, să plece. Ioan Lazăr nu crede, în schimb, într-o alianţă cu PRO România.

Citeşte şi:

Prima şedinţă de Guvern fără ALDE, primele atacuri la adresa lui Tăriceanu. Dăncilă i-a mulţumit Ramonei Mănescu, care s-a dezis de ALDE

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite