VIDEO Cum îi ajută cormoranii pe oameni să pescuiască în China şi Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Una dintre tradiţiile din ţările asiatice este pescuitul cu sprijinul cormoranilor. În prezent, se mai practică, în ţări precum Coreea, Japonia şi China, doar pentru a le arăta turiştilor cum era pe vremuri.

Pentru că se scufundă cu uşurinţă, cormoranii reuşesc să prindă un peşte în cel mult un minut, iar pescarii le pun în jurul gâtului o sfoară, ca să fie siguri că păsările nu înghit peştii mari. Însă, drept răsplată, le oferă peşti mici.

În România, s-a vorbit în spaţiul public despre cormorani când Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat că aceste păsări mânâncă foarte mulţi peşti. Dar, în câteva ţări asiatice, ele chiar le-au fost de ajutor pescarilor. „De obicei iau zece cormorani la pescuit şi aduc şi păsări mai tinere ca să înveţe de la cele cu experienţă metoda corectă de pescuit “, spune Shuji Sugiyama, pescar. 

Legătura acestor oameni cu păsările este asemănătoare celei cu un animal de companie. Şi mulţi dintre ei îi vizitează dimineaţa: „Îi iau în braţe să le evaluez starea de sănătate (…) Pescarii şi cormoranii locuiesc împreună. De exemplu, eu n-aş putea să pescuiesc cu cormoranii altui pescar“, mai povesteşte Sugiyama.

Ca să nu-i obosească, pescarii au grijă să nu-i pună la treabă întreaga zi. 

.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite