VIDEO O companie chineză a construit un autobuz care circulă peste maşinile din trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confruntaţi cu problema traficului infernal din marile metropole chineze, care în multe cazuri încurcă semnificativ transportul în comun, inginerii companiei Jinchuang Corp au venit cu o soluţie inedită pentru eficientizarea transportului public: un autobuz care poate trece deasupra traficului.

Denumit Autobuz Elevat pentru Tranzit (TEB), vehiculul se deplasează pe şine speciale iar toată partea din mijloc este suspendată pentru a putea trece peste maşinile parcate sau prinse în ambuteiaje. 

Conceptul vehiculului a fost propus la o expoziţie internaţională de tehnologie desfăşurată la Beijing, în luna mai, iar Jinchuang a estimat că proiectarea autobuzului ar dura aproximativ un an. 

Săptămâna aceasta, noul autobuz a avut parte de primul drive test, pe o porţiune de 300 de metri în oraşul Qinhuangdao, din provincia Hebei, trecând cu brio deasupra mai multor automobile parcate. 

TEB-ul beneficiază şi de faptul că este lat, având aproximativ 8 metri în lăţime, fiind proiectat pentru a putea transporta 300 de persoane simultan; vehiculul va fi dotat cu monitoare şi hărţi interactive în interior. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite