Ce presupune tehnica respiraţiei în trei timpi, cea mai simplă şi eficientă metodă pentru a depăşi un atac de panică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
atacul de panica

O tehnică simplă de respiraţie în trei timpi poate fi de mare ajutor în timpul unui atac de panică. Victima atacului reuşeşte să-şi îndrepte astfel atenţia şi să se concentreze la un aspect secundar.

Persoanele care suferă de un atac de panică resimt în primul rând o greutate în respiraţie. Bătăile inimii se accelerează, iar omul are senzaţia că se sufocă. Oamenii care petrec mult timp singuri sunt mai predispuşi să ajungă să se gândească la cele mai sumbre scenarii, neavând pe cineva în preajmă care să le distragă atenţia.

În aceste condiţii, este important ca fiecare să ştie să gestioneze un atac de panică atunci când acesta se instalează într-un moment în care se află singur.

„Primul apel în cazul atacului de panică este respiraţia. Se recomandă realizarea unui exerciţiu de respiraţie în acel moment, cel mai bun fiind exerciţiul în trei timpi. Inspiri pe nas numărând până la trei, ţii aerul în piept numărând până la trei şi apoi expiri pe gură în timp de trei secunde. Şi asta se face de trei ori. Are rolul de a calma persoana care suferă de unatac depanică, să îi regleze circulaţia sângelui şi să îi oxigeneze creierul”, explică psihoterapeutul Călin Secan.
Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite