A fost inaugurat primul „motel al dragostei” destinat animalelor, în Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa-numitele „moteluri braziliene ale dragostei”, destinate cuplurilor, s-au răspândit în America Latină, fiind însă cel mai populare în Sao Paulo, Rio de Janeiro şi Salvador, dar nu lipsesc nici din oraşele mai mici, unde există cel puţin unul sau două.

Într-o ţară în care multe dintre cupluri trăiesc împreună cu familiile până la căsătorie, motelurile dragostei se adresează unei nişe sociale căreia îi lipseşte intimitatea. Mai nou şi… animalelor.

Primul motel al iubirii destinat exclusiv animalelor şi decorat cu oglinzi în formă de inimă, pe tavan, şi-a deschis porţile, informează CNN.

Motelul face parte din complexul Animalle Mundo Pet, din Belo Horizonte, care vinde de toate, pentru patrupede: de la biscuiţi de ciocolată pentru câini, până la servicii de asistare a împerecherilor.

O aventură în motel, costă în jur de 50 de dolari.

„Clienţii noştri nu văd animalele doar ca pe nişte simple animale, ci mai degrabă ca pe nişte membri ai familiei, ca pe copii sau fraţi mai mici”, spune Daniela Guimaraes, proprietara complexului.

În Brazilia, rase de câini precum Shih Tzus au devenit adevărate simboluri ale statutului economic.

Brazilia este cea de-a cincea cea mai mare piaţă de accesorii pentru animale, din lume, valorând în jur de nouă miliarde de dolari, în 2011. În ciuda acestui fapt, doar jumătate din totalul de 100 de milioane de animale au acces la mâncare preambalată şi la magazinele special gândite pentru ele, ceea ce înseamnă că încă mai sunt multe centre şi activităţi de pus la punct, în viitor.

Accesorii foarte populare sunt zgărzile încrustate cu cristale, iar pentru relaxarea de rutină, animalele pot face vizite regulate la centrele spa, amenajate doar pentru ele.

În Sao Paulo, mai multe restaurante au început să includă în meniuri preparate pentru câini, iar în Rio de Janeiro s-a scos la vânzare chiar şi o bere aromată, pentru patrupede, bineînţeles, fără alcool.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite