VIDEO Serena a ameninţat-o cu moartea! Williams, trecut întunecat la US Open. Şi controalele antidoping au scos-o din sărite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serena Williams e o sportivă uriaşă, o legend[ vie a tenisului feminin şi meritele şi rezultatele ei sunt incontestabile. Comportamentul ei la finala de la US Open 2018 a fost însă urât şi foarte similar cu un alt episod de tristă amintire.

Serena Williams a „eclipsat“ victoria lui Naomi Osaka (19 WTA) la Flushing Meadows, întrucât meciul a devenit despre izbucnirea nervoasă a americancei la adresa arbitrului de scaun.

Nu e însă prima dată când cea mai mică dintre surorile Williams îşi pierde calmul la Flushing Meadows. În 2009, ea a jucat finala cu Kim Clijsters din postura de deţinătoarea trofeului. A pierdut cu 4-6, 5-7, iar belgianca Clijsters a devenit prima femeie după Evonne Goolagong care a luat un titlu major, după ce a născut.

Triumful lui Clijsters a fost, de asemenea, umbrit de ceea ce s-a întâmplat la punctul decisiv, care a decis titlul. La 40-15 pentru Kim, Serena a servit, însă arbitrul de linie a semnalat un fault de picior la Williams. Aceasta a „turbat“, s-a dus ameninţător spre tuşieră şi, gesticulând, a certat-o energic

.

A fost nevoie de intervenţia supervizorilor – cei care au fost şi aseară la finala cu Osaka! – iar aceştia au întrebat arbitrul de linie despre dialogul pe care l-a avut cu Serena. Tuşiera a spus că Williams a ameninţat-o cu moartea, ceea ce a enervat-o şi mai mult pe Williams: „N-am spus niciodată că te-aş omorî. Pe bune?“.

Într-un final, Serena a fost penalizată cu un punct şi, cum în acel moment scorul era 4-6, 5-6 (15-40) în favoarea lui Clijsters, belgianca a câştigat meciul.

VEZI INCIDENTUL DIN FINALA WILLIAMS – CLIJSTERS

„Dintre toate jucătoarele, s-a dovedit că eu am fost cea mai testată“

După finala pierdută, sâmbătă, cu Osaka, Serena a susţinut că a fost discriminată pentru că e femeie. Ea a sugerat că, dacă un bărbat l-ar fi făcut „hoţ“ pe arbitru, n-ar fi păţit nimic. 

Din păcate, nu e pentru prima dată când americanca se victimizează în acest fel. Nu mai departe de luna iulie a acestui an, ea s-a enervat din cauza repetatelor controale antidoping la care a fost supusă.

„E momentul acela al zilei în care facem un test antidoping <random> (n.r. – la întâmplare), iar singura testată e Serena. Dintre toate jucătoarele, s-a dovedit că eu am fost cea mai testată. Discriminare? Cred

că da. Cel puţin voi menţine sportul curat. Sunt gata să fac tot ceea ce e necesar pentru a menţine acest sport curat“, a scris atunci Serena pe Twitter.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite