Un vis devine realitate. Mircea Sandu: „Bucureştiul poate găzdui trei meciuri de Euro 2020“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revenit în ţară după o şedinţă UEFA, în care s-a vorbit despre organizarea Campionatului European de peste opt ani, „Naşul“ a făcut un anunţ la care nu se aştepta nimeni.

Forul european a început să pregătească de acum un plan amplu pentru Euro 2020, atunci când se vor împlini 60 de ani de la organizarea primului Campionat European. 

Prin vocea preşedintelui Michel Platini cei de la UEFA au anunţat că turneul final va fi răspândit în 13 oraşe. Până acum, fiecare ediţie a unui European era găzduită de o ţară sau de maximum două ţări.

Platini ne dă speranţe

Iniţial, s-a spus că, deoarece România nu s-a calificat decât de patru ori la turneele finale ale Campionatelor Europene, Bucureştiul nu e pe lista UEFA pentru Euro 2020.

Această teorie a fost însă spulberată de însuşi preşedintele UEFA, Michel Platini. „În acest moment, Campionatul European 2020 e doar o pagină albă. Am avertizat că în alegerea oraşelor nu vor fi criterii politice sau geografice. O echipă poate juca la Cardiff, pentru ca apoi să ajungă în Astana, iar ulterior să meargă la Stockholm“, a declarat francezul.

Vom afla verdictul în 2013

Bun prieten cu Platini, dar şi membru în Comitetul Executiv UEFA, Mircea Sandu e foarte optimist în privinţa şanselor României de a găzdui meciuri din cadrul turneului final de peste opt ani.

„Eu cred că e posibil să organizăm nu doar un meci, ci chiar trei partide, toate la Bucureşti“, a declarat Mircea Sandu.

13 oraşe din 14 ţări vor găzdui Euro 2020, iar lista organizatorilor se va stabili în 2013. Deocamdată, la nivel de zvonuri, se spune că semifinalele vor fi la Londra, iar finala la Istanbul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite