Traian Băsescu despre cererea de graţiere a lui Gigi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat la Adevărul Live, preşedintele României, Traian Băsescu a discutat cu redactorul-şef Dan Marinescu despre un subiect „aprins“ în fotbalul românesc: graţierea lui Gigi Becali.

„Aş vrea să fiu foarte clar, la întrebarea unui ziarist nu poţi să răspunzi decât aşa. Mă gândesc foarte serios şi la Gigi Becali, cum mă gândesc şi la mulţi alţii, pentru că sunt mii de cereri de graţiere. Să nu credeţi că doar baronii fotbalului îşi cer graţierea. Numai că baronii fotbalului sunt mai zgomotoşi. De ce? Pentru că au bani, d-asta sunt mult mai zgomotoşi şi uneori duc zgomotul dincolo de lipsa de decenţă faţă de ce i s-a întâmplat în viaţă. 

Vă asigur că mă uit cu multă atenţie la orice cerere de graţiere şi o gândesc profund, în mod egal pentru Gigi Becali, pentru cetăţeanul pe care televiziunile nu-l cunosc sau pentru femeia cu patru copii acasă, dar ceea ce am spus nu înseamnă nimic altceva decât ceea ce se întâmplă: că mă gândesc serios la orice cerere de graţiere şi cer întotdeauna foarte multe date şi judec şi impactul şi în niciun caz, în niciun caz, în ceea ce-l priveşte pe Gigi Becali sau pe orice altă personalitate nu voi ţine cont de impactul electoral. Am văzut abordarea asta: «preşedintele se va uita câte voturi îi va aduce lui, Mişcării Populare». Eu nu mai candidez şi Mişcarea Populară n-are nevoie de voturi câştigate în acest fel. Nu-mi voi abandona principiile de dragul voturilor“.

Traian Băsescu, la Adevărul Live, despre criza din Ucraina, ameninţarea Jobbik, alegerile prezidenţiale şi graţierea lui Gigi Becali 

Citeşte mai multe declaraţii făcute de preşedintele Traian Băsescu la Adevărul Live: 

Traian Băsescu: „Dacă Rusia atacă militar Republica Moldova, România nu va interveni în niciun caz“   Preşedintele de la Bucureşti a declarat la Adevărul Live că România „nu va face nimic în sens militar“, dacă Rusia va ocupa sau va deschide operaţiuni militare în Republica Moldova, precizând că „România nu va fi niciodată un stat agresor“.

Băsescu: Nu va fi război nici în regiunea Mării Negre, nici în Ucraina Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la „Adevărul Live“ că nu va fi război nici în regiunea Mării Negre, nici în Ucraina, iar România nu se află într-un pericol iminent.

Traian Băsescu: Nu îi voi ierta pe cei care vor asista cum Moldova intră într-un scenariu de tip Crimeea, Osetia de Sud sau Abhazia  Preşedintele României, Traian Băsescu, a vorbit, la Adevărul Live, despre urmările referendumului din Transnistria, despre pericolul care pândeşte Republica Moldova, dar şi despre evoluţia politică a Partidului Mişcarea Populară.

Băsescu: Marea întrebare este dacă se vor aplica sancţiuni economice Rusiei. România va susţine această măsură  Traian Băsescu este de părere că, în acest moment, marea întrebare este dacă se va vrea politic o aplicare până la capăt a sancţiunilor împotriva Rusiei, subliniind că România va susţine acest lucru la următorul Consiliu de la Bruxelles.

   

Băsescu: Elena Udrea poate să-l bată pe Victor Ponta fizic, dacă e nevoie Traian Băsescu a afirmat, luni, la Adevărul Live, în contextul unei întrebări privind candidaţii pentru prezidenţiale, că Elena Udrea poate să-l bată pe Victor Ponta şi fizic dacă e nevoie.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Ce spun oamenii din sport despre graţierea lui Gică Popescu, condamnat la peste trei ani de închisoare cu executare

Reacţiile după decizia din Dosarul Transferurilor. Toţi cei opt inculpaţi au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare

Victor Piţurcă despre condamnările la închisoare cu executare din Dosarul Transferurilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite