Băsescu, la Adevărul Live: Marea întrebare este dacă se vor aplica sancţiuni economice Rusiei. România va susţine această măsură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu este de părere că, în acest moment, marea întrebare este dacă se va vrea politic o aplicare până la capăt a sancţiunilor împotriva Rusiei, subliniind că România va susţine acest lucru la următorul Consiliu de la Bruxelles.

„Trebuie aplicate sancţiuni economice, vulnerabilitatea Rusiei este faptul că e o ca mare pompă de benzină - alimentezi cu gaze, ţiţei, resurse naturale formidabile pe care le are şi de care Europa depinde în proporţie de 25-30%“, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la Adevărul Live. 

Şeful statului a mai afirmat că îmbucurător este faptul că Germania a declarat deja că nu e dependentă de gaze din Fed. Rusă. „Problema e cu alte state, dacă vor reuşi să reziste şi cea mai mare problemă o creează chiar Ucraina. Imaginaţi-vă o Ucraină nealimentată cu gaze de Fed. Rusă“, a comentat preşedintele.

Întrebat ce părere are despre preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şeful statului a răspuns:„ E un om puternic, care nu va ezita niciodată să apere interesele Fed. Ruse şi care în mod categoric are ca obiectiv restabilirea URSS, într-o formă sau alta.  Unde merge cu vorba bună, va fi cu vorba bună, unde nu merge cu vorba bună, va fi cu tancurile“.

Traian Băsescu, la Adevărul Live, despre criza din Ucraina, ameninţarea Jobbik, alegerile prezidenţiale şi graţierea lui Gigi Becali 

Citeşte mai multe declaraţii făcute de preşedintele Traian Băsescu la Adevărul Live: 

Traian Băsescu: „Dacă Rusia atacă militar Republica Moldova, România nu va interveni în niciun caz“   Preşedintele de la Bucureşti a declarat la Adevărul Live că România „nu va face nimic în sens militar“, dacă Rusia va ocupa sau va deschide operaţiuni militare în Republica Moldova, precizând că „România nu va fi niciodată un stat agresor“.

Băsescu: Nu va fi război nici în regiunea Mării Negre, nici în Ucraina Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la „Adevărul Live“ că nu va fi război nici în regiunea Mării Negre, nici în Ucraina, iar România nu se află într-un pericol iminent.

Traian Băsescu: Nu îi voi ierta pe cei care vor asista cum Moldova intră într-un scenariu de tip Crimeea, Osetia de Sud sau Abhazia  Preşedintele României, Traian Băsescu, a vorbit, la Adevărul Live, despre urmările referendumului din Transnistria, despre pericolul care pândeşte Republica Moldova, dar şi despre evoluţia politică a Partidului Mişcarea Populară.

   

Băsescu: Elena Udrea poate să-l bată pe Victor Ponta fizic, dacă e nevoie Traian Băsescu a afirmat, luni, la Adevărul Live, în contextul unei întrebări privind candidaţii pentru prezidenţiale, că Elena Udrea poate să-l bată pe Victor Ponta şi fizic dacă e nevoie.

Traian Băsescu despre cererea de graţiere a lui Gigi Becali Invitat la Adevărul Live, preşedintele României, Traian Băsescu a discutat cu redactorul-şef Dan Marinescu despre un subiect „aprins“ în fotbalul românesc: graţierea lui Gigi Becali.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite