Sportul, „ucis“ în Ucraina: Mircea Lucescu a anunţat ce se va întâmpla cu campionatul de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucescu

Din data de 24 februarie, de când a început agresiunea militară a Rusiei, viaţa normală a fost sfâşiată în Ucraina. Şi, aşa cum era de aşteptat, a „murit“ şi sportul de performanţă.

Pare tragicomic acum, însă, în momentul în care Rusia a invadat Ucraina, Mircea Lucescu (76 de ani) era la baza de pregătire a celor de la Dinamo Kiev, împreună cu elevii săi, şi refuza să părăsească ţara, într-o primă fază, spunând că aşteaptă rezolvarea situaţiei.

Au trecut peste 40 de zile de atunci şi, între timp, Mircea Lucescu a venit de mult în România. La fel şi echipa sa, Dinamo Kiev. Sau ce a mai rămas din ea, pentru că străinii s-au întors de mult în ţările lor. Iar Dinamo Kiev s-a instalat în baza FCSB-ului, la Berceni, şi se pregăteşte acolo. Nu e însă clar pentru ce, în condiţiile în care, potrivit Digi Sport, „Il Luce“ a anunţat că prima ligă ucraineană, întreruptă după 18 etape, nu se va mai relua, în acest sezon.

Când s-a jucat ultima etapă, în weekend-ul de 10-12 decembrie 2021, Dinamo Kiev s-a aflat pe locul 2, cu 45 de puncte, la două „lungimi“ de liderul Şahtior Doneţk. Dnipro, cu 40 de puncte, completa podiumul. În sezonul trecut, primul cu Mircea Lucescu pe bancă, Dinamo Kiev a câştigat titlul în Ucraina.

Ce a spus Mircea Lucescu?

*Acest retur de campionat nu se va mai face, pentru că nu se poate. La bază (n.r. - baza clubului Dinamo Kiev) sunt lucrători, dar ce vedeţi voi la TV văd şi eu.

*Aş fi preferat ca elevii mei să fie pe terenul de fotbal, să joace în campionat, dar nu se poate. Prezenţa lor aici (n.r. - la baza FCSB-ului de la Berceni) e ceva pozitiv, o să-i ajute să pregătească meciurile următoare. Nu se ştie când reluăm.

*În orice caz, baza e extraordinară, directoarea a asigurat absolut toate condiţiile, s-a schimbat absolut tot, nu recunosc nimic la baza asta, de când naţionala făcea antrenamente aici. Am mai fost apoi cu Rapidul, înainte să găsim loc la Pro Rapid. E excelent.

*E important că au reuşit să vină (n.r. - elevii lui de la Dinamo Kiev), să-şi continue activitatea. E profesia lor, trăiesc din asta. Trebuia să fie meciul cu FCSB (n.r. - un amical la data de 1 aprilie), dar pentru că n-au avut unde să se antreneze, doar pe terenuri mici, pe mochete, sau artificiale, am constatat că n-au pregătire necesară, am decis cu Meme Stoica şi Gigi Becali să nu jucăm acum meciul ăsta. Îl vom face, dar mai târziu, să aibă măcar zece zile de pregătire. Primul meci va fi la Varşovia, pe 12 aprilie.

*E greu să găsim date libere, suntem în discuţie. Echipele mari joacă şi în cupele europene. Vedem ce se va întâmpla în următoarele etape de cupele europene şi ce echipă va mai ieşi de acolo. Se lucrează, se face un program.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite