Simona Halep la Singapore: 5 motive să credem în prima victorie cu Şarapova. Programul de la Turneul Campioanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a debutat cu dreptul la Turneul Campioanelor FOTO Getty Images
Simona Halep a debutat cu dreptul la Turneul Campioanelor FOTO Getty Images

Turneul Campioanelor. După cinci meciuri pierdute în faţa Mariei Şarapova, Simona Halep are marţi şansa să îşi treacă în cont prima victorie. Un succes cu rusoaica o trimite aproape sigur în semifinale.

Halep şi Şarapova au câştigat primele meciuri de la Turneului Campioanelor şi se înfruntă marţi (oa 13.30, DigiSport şi DolceSport) pentru şefia în Grupa Roşie. În favoarea unei victorii a Simonei în meciul de astăzi stau la rând mai multe argumente.
1.Setea de revanşă a Simonei. E adevărat că Şarapova are cinci victorii la rând, dar ultimele meciuri au stat în balanţă, au atârnat de multe ori într-o minge trimisă afară câţiva centimetri sau în banda fileului. În special finala de la Roland Garros a fost una pe muchie de cuţit şi ne amintim ca ieri tertipurile pe care le-a scos din pălărie Şarapova pentru a trece de Simona, cu întârzierile repetate pe serviciu. Halep a admis că, după cinci eşecuri la rând, a venit timpul să o bată pe Masha: “Abia aştept să o înfrunt, pentru că am fost foarte aproape de victorie în ultimele meciuri jucate cu ea, vreau cu adevărat să câştig odată în faţa ei. Sunt încrezătoare că am şansa mea”, a spus Simona.
2. Forma de moment. La Turneul Campioanelor, Simona a fluierat în meciul inaugural cu Pennetta, în vreme ce Şarapova a tras din greu pentru a trece de Radwanska. Rusoaica nu mai jucase un meci oficial din luna iulie, iar primele meciuri după o perioadă atât de îndelungată de pauză nu sunt niciodată uşoare. Chiar şi Şarapova a admis că scopul ei principal este să ducă la capăt aceste trei partide din punct de vedere fizic şi, o eventuală prelungire a partidei de azi, ar fi în avantajul Simonei.
3. Pentru prima dată e favorită! Până şi bookmakerii, oamenii care stabilesc cotele la pariuri, o dau ca favorită pe Simona: 1,80 pentru o victorie a lui Halep, 2,05 în dreptul Şarapovei. În urmă cu trei ani, la partida de la Beijing, Şarapova avea 1,1 la succes, iar Halep era văzută ca mare outsideră, o victorie a ei fiind răsplătită cu multiplicarea mizei de 8,2 ori.
4. A căzut pe locul 4. Şarapova tocmai a mai pierdut un loc în ierarhia WTA, fiind întrecută ieri de spaniola Garbine Muguruza. Simona se menţine pe locul doi şi are acum în faţa Şarapovei peste 1400 de puncte, iar între jucătoarea noastră şi cea din Spania sunt mai bine de 1200 de puncte.
5. Declaraţia Şarapovei care o va ambiţiona pe Simona

A urmărit-o pe Muguruza
Simona a avut luni zi de pauză, dar s-a întors în arena din Singapore pentru a urmări meciul dintre Garbine Muguruza şi Kucie Safarova, din Grupa Albă a Turneului Campioanelor. Jucătoarea din Spania s-a impus în două seturi, confirmând forma foarte bună prin care trece. Halep şi Muguruza sunt considerate principalele două favorite ale competiţiei. În cel de-al doilea meci din Grupa Albă s-a înregistrat şi prima supriză, Angelique Kerber câştigând partida cu Petra Kvitova.

image

Cele cinci victorii ale Şarapovei
2012: Indian Wells, turul trei 6-3, 6-4
2012: Beijing, primul tur 7-5, 7-5
2014: Madrid, finală 1-6, 6-2, 6-3
2014: Roland Garros, finală 6-4, 6-7, 6-4
2014: Cincinnati, sferturi 3-6, 6-4, 6-4

Turneul Campioanelor
Grupa Roşie
Duminică
Simona Halep – Flavia Pennetta 6-0, 6-3
Maria Şarapova  - Agnieszka Radwanska 4-6, 6-3, 6-4
Marţi
Flavia Pennetta – Agnieszka Radwanska, ora 9.00
Simona Halep – Maria Şarapova, ora 13.30
Joi
Simona Halep – Agnieszka Radwanska
Flavia Pennetta – Maria Şarapova

Grupa Albă
Luni
Garbine Muguruza – Lucie Safarova 6-3, 7-6
Angelique Kerber  - Petra Kvitova 6-2, 7-6
Miercuri
Petra Kvitova – Lucie Safarova
Garbine Muguruza – Angelique Kerber
Vineri
Angelique Kerber – Lucie Safarova
Garbine Muguruza – Petra Kvitova

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite