Serena, prea bună şi la 39 de ani: Halep, învinsă de Williams în sferturile Australian Open

Serena, prea bună şi la 39 de ani: Halep, învinsă de Williams în sferturile Australian Open

A 12-a întâlnire directă a fost tranşată de favorita caselor de pariuri care, în ambele seturi, a jucat mai bine decât constănţeanca de 29 de ani.

Cine şi-a imaginat că Halep va face din nou o demonstraţie de forţă în faţa lui Williams, ca în ultima întâlnire, în finala de la Wimbledon 2019, s-a lămurit repede că lucrurile nu vor sta aşa!
 
Primul set a început prost pentru Simona! Care şi-a pierdut serviciul încă din start, după al doilea game, permiţându-i Serenei să se distanţeze la 2-0. Spre lauda ei însă, constănţeanca s-a redresat repede şi a egalat, cu un re-break şi un game de serviciu: 2-2. De aici însă, Williams a reuşit să-şi crească nivelul de joc, suficient cât să ia setul. Americanca de 39 de ani a câştigat trei game-uri la rând şi a închis setul pe serviciul ei: 6-3 în 35 de minute.
 
Actul secund a început ca primul, însă în sens invers! De această dată, Simona s-a dus la 2-0, obţinând break-ul în al doilea game. Din nou, ce a urmat a fost un set sufocant, pe muchie de cuţit. În care, din păcate, din nou, Williams a inclinat balanţa în favoarea ei. Chiar dacă „Simo“ a avut şi 3-1, la acest scor, Serena a pus piciorul pe acceleraţie şi, după nişte game-uri de mare luptă, a trecut în frunte: 4-3. Williams a încheiat partida, luând şi setul doi în forţă, cu un break: 6-3.
 
În semifinale, Williams (11 WTA) o va întâlni pe japoneza Naomi Osaka (3 WTA).
 
Va fi o reeditare a finalei explozive de la US Open 2018, în care Serena a făcut o criză de nervi la adresa arbitrului, după ce a fost sancţionată pe motiv că ar fi primit indicaţii tactice din tribune din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Atunci, Osaka a câştigat primul ei Grand Slam din carieră, scor 6-2, 6-4. Per total, scorul întâlnirilor directe e egal: 2-2.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
Halep, la mâna Serenei Williams: Cum ar pierde Simona locul 2 şi când va reveni pe teren
 
 
 
 
 
 
 
1
oră şi 21 de minute a durat meciul dintre Simona Halep şi Serena Williams.
 
10-2
e scorul întâlnirilor directe în favoarea Serenei Williams, după victoria din sferturile Australian Open.
 
653.225
de dolari americani va primi Serena Williams pentru calificarea în semifinalele Australian Open.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările