Sepsi, apărată pentru transmisia realizată în limba maghiară: „Uite că-şi permit!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Dioszegi, patron Sepsi Sfântu Gheorghe
Laszlo Dioszegi, patron Sepsi Sfântu Gheorghe

O formaţie ignorată de posturile româneşti în Conference League a găsit o soluţie inspirată pentru a-şi respecta suporterii, cu „dedicaţie“ pentru presa din România.

Netelevizat în România, meciul Sepsi – Olimpija Ljubljana, scor 3-1, s-a văzut pe canalul Youtube al clubului din Sfântu Gheorghe, cu comentariul în limba... maghiară! 

Într-un text de opinie din „Gazeta Sporturilor“, jurnalistul Alin Buzărin a scris că alegerea covăsnenilor a fost una firească: „Nu doar că Sepsi nu face rating, dar dacă meciul de la Sf. Gheorghe s-ar fi dat, pentru eventualii amatori de a-l urmări, pe Digi 3 sau 4, pe Prima, pe Look sau pe vreun canal Orange, n-ar fi justificat costurile. Totul trece prin filtrul banului. Cum, domnule, la noi în ţară, să se comenteze în ungureşte? Cum îşi permit? Uite că-şi permit! În ce limbă să se comenteze dacă în judeţul Covasna cam 74 la sută din populaţie e de etnie maghiară? În sanscrită? În malgaşă? Că pe vorbitorii nativi de română subiectul Sepsi nu i-a interest, şi au şi explicat cât se poate de clar de ce“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite