Se joacă optimile Cupei României: Dinamo, eliminare suspectă. Ceahlăul, zdrobită. Programul complet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest mijloc de săptămână e rezervat partidelor din competiţia KO în întreaga Europa. În România, jocurile din această fază au început de marţi şi vor continua până joi.

Optimile Cupei României au debutat cu o surpriză uriaşă. CS Mioveni (locul 5 în liga secundă), antrenată de un fost dinamovist, Claudiu Niculescu, a trecut de formaţia din „Ştefan cel Mare“, scor 1-0.

Imediat după finalul jocului, mulţi s-au întrebat cum a fost posibil ca Dinamo, locul 4 în Liga I cu doar două eşecuri în 12 runde, să piardă în faţa unui adversar atât de slab? Un răspuns l-au oferit cei care au făcut o legătură între situaţia clubului şi rezultatul din cupă. Potrivit acestora, Dinamo se află în insolvenţă şi n-are dreptul de a evolua în cupele europene. Tocmai de aceea, eliminarea din cupă, cea mai scurtă cale spre o participare europeană pentru orice club, a fost una planificată.

Dacă, într-adevăr, CS Mioveni - Dinamo a fost un meci necurat nu vom ştii niciodată cu certitudine. În schimb, e clar că înaintea derby-ului Steaua - Dinamo (vineri, ora 21.30), campioana e echipa care traversează o formă mai bună. Drept dovadă, trupa pregătită de Costel Gâlcă a şi obţinut calificarea în cupă, deşi a folosit rezervele.

Ceahlăul, fără victorie din 29 august

Partidele din optimi au continuat miercuri. În prima confruntare a zilei, FCM Târgu-Mureş, aflată pe val după victoria din campionat cu Steaua, a zdrobit Ceahlăul cu 4-0. Criza se adânceşte pentru nemţeni, care sunt fără victorie în toate competiţiile de la 29 august! De atunci, moldovenii au bifat opt jocuri. Bilanţul: patru remize şi patru eşecuri. 

Cupa României, programul complet al optimilor:

Marţi

CS Mioveni - Dinamo 1-0

Ayza 23

CSMS Iaşi - Steaua 0-1

N.Stanciu 89

Miercuri

FCM Târgu-Mureş - Ceahlăul 4-0

Gorobsov 45, Henrique 47, Hora 53, Bumba 77

CS U Craiova - Viitorul 2-1
Băluţă 54, Mateiu 112 / Ţîru 90+2

FC Braşov - Universitatea Cluj 1-3
Machado 27 / Lemnaru 18, Ceppelini 22, 45+1

Joi

Oţelul - Pandurii Târgu Jiu 2-3

Popa 10, C. Cristea 41 / Predescu 12, Erico 88, Elton 93

Rapid Suceava - Petrolul Ploieşti 2-3

Matei 56, Sumănariu 69 / Ipsa 27, Velescu 57 (autogol), Hadad 60

Rapid - CFR Cluj 1-2

Pancu 10 / Dore 79, Chanturia 87

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite