Claudiu Niculescu e "naşul" lor. N-a pierdut niciodată de când a plecat de la Dinamo, nici ca jucător, nici ca antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Divizionara B, CS Mioveni, a detonat bomba în Cupa României şi după ce a eliminat Astra a făcut acelaşi lucru şi cu Dinamo.

O parte din meritele acestei evoluţii îi revin antrenorului Claudiu Niculescu, fost jucător la echipa din Ştefan cel Mare în trei perioade (2001-2002, 2003-2008, 2009-2010). Cel poreclit Clau-gol pentru cele 98 de goluri marcate în Liga I sub tricoul lui Dinamo a plecat de la echipă în vara anului 2010 şi de atunci a contabilizat trei victorii şi două remize împotriva roş-albilor.
Primul upercut aplicat fostei echipe a fost în august 2010. Se afla la „U” Cluj şi chiar în „Groapă” a reuşit o „dublă”, ardelenii învingând cu 4-3. A urmat întâlnirea de pe 1 aprilie 2011, când Niculescu „i-a păcălit” iar pe dinamovişti, 2-1, reuşind un gol. Ultimul meci ca jucător împotriva „câinilor” a fost în octombrie 2011, scor 0-0. 

Până la meciul de marţi seară, Claudiu se întâlnise cu Dinamo şi îmbrăcat în costumul de antrenor al Universităţii Cluj. A fost o remiză, 2-2, în duelul din vara lui 2012. Acum, însă Cupa României i-a oferit şansa de a-şi scoate din joc tocmai fosta echipă, antrenată culmea de unul dintre prietenii săi apropiaţi. Claudiu Niculescu şi Flavius Stoican au fost colegi de echipă la Universitatea Craiova, între 1998 şi 2001, după care ambii au venit la Dinamo însă în perioade diferite.

„Îmi pare rău pentru Flavius, suntem prieteni vechi, dar asta e. Nu ne-am certat în timpul meciului, doar ne-am tachinat, pentru că ne ştim de 20 de ani. Cu siguranţă aceasta este cea mai mare victorie din cariera mea. Iar acum, aştept Steaua. Pentru că aceste trei echipe, Astra, Dinamo, Steaua, plus Petrolul, sunt cele mai bune din campionat. Stoican e un antrenor cu un viitor frumos şi eu sper să ne mai întâlnim”, a spus Niculescu, care în vară a primit o ofertă de a antrena Dinamo II. A refuzat-o însă, preferând să-şi continue cariera în liga secundă, acolo unde activează din 2012. A pregătit FC Bihor, Damila Măciuca, CSM Rm. Vâlcea şi din acest sezon CS Mioveni. Argeşenii sunt pe locul 5 în clasamentul ligii secunde, seria a II-a, la o distanţă destul de mare de locurile promovării, dar Niculescu speră totuşi să se poată bate pentru Liga I.


3 titluri şi trei Cupe ale României a câştigat Niculescu cu Dinamo, ca fotbalist


Golgheter la ultimul titlu
Claudiu Niculescu a fost golgheterul campionatului şi a lui Dinamo la ultimul titlu câştigat de „câini”, cel din ediţia 2006-2007. La vremea respectivă Dinamo arăta astfel: Lobonţ – Blay, Moţi, Radu Ştefan, Pulhac – Ze Kalanga, Mărgăritescu (Ropotan), Ad. Cristea, C. Munteanu – Niculescu, Dănciulescu. Antrenor: Mircea Rednic 


Stoican a luat măsuri
După ruşinea de la Mioveni, Dinamo are şansa de a se revanşa în faţa fanilor vineri seara, când joacă derbyul cu Steaua, pe “Arena Naţională” (ora 20.30 Look TV). Pentru această partidă, Flavius Stoican a decis să renunţe la doi jucători, Miranda şi Adi Popa II, care nu fac parte din lot pentru meciul cu echipa campioană.


 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite