VIDEO Schalke – Steaua 3-0: campioana României a fost spulberată în Germania şi a stricat ziua lui Reghecampf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bourceanu (dreapta) a fost depăşit de nemţi. FOTO: Reuters
Bourceanu (dreapta) a fost depăşit de nemţi. FOTO: Reuters

Tehnicianul roş-albaştrilor împlineşte, joi, 38 de ani, însă Tătăruşanu şi compania i-au făcut „cadou“ o seară de coşmar la Gelsenkirchen. E pentru a doua oară când roş-albaştrii sunt călcaţi în picioare de o formaţie din Bundesliga, campionat pe care „Reghe“ pretinde că îl cunoaşte bine.

Cine a auzit declaraţiile date de Reghecampf  – „Să fie clar: am venit să câştigăm în Germania -, iar apoi a văzut prima repriză a jocului Schalke – Steaua, cu siguranţă, nu s-a prins că băieţii îmbrăcaţi în roşu şi albastru sunt jucătorii trimişi pe teren de antrenorul care promisese un fotbal ofensiv la conferinţă.

Pe „Veltins Arena“, Steaua a fost luată tare de echipa care ocupă locul 9 în Bundesliga. Campioana Ligii I a avut nevoie de vreo 20 de minute ca să lege nişte pase dincolo de propria jumătate şi de încă zece minute ca să expedieze primul şut pe spaţiul porţii adverse. În această jumătate de oră, Schalke a controlat jocul şi şi-a concentrat acţiunile ofensive pe flancul stâng al bucureştenilor. 

Prima ocazie a venit în minutul 9, atunci când Szalai a driblat scurt în careul Stelei, şi-a făcut loc şi a tras pe jos, dar Tătăruşanu a fost la post. Peste cinci minute, flancul stâng al Stelei a cedat sub presiunea pusă de Farfan şi Uchida. Ultimul a centrat, iar Tătăruşanu a trimis în corner lovitura de cap a lui Boateng. În minutul 30, o altă acţiune construită de pe stânga: Boateng a fost servit excelent, a şutat din prima din interiorul careului, dar balonul s-a scurs pe lângă bară. 

„Kape“, ca un dinozaur

Steaua a trimis primul şut pe spaţiul porţii în minutul 31, prin Tănase, dar Hildebrand a acordat corner. A urmat o perioadă în care roş-albaştrii au reuşit să pună mingea jos, să paseze şi să anihileze jocul ofensiv al nemţilor. Din păcate, în minutul 43 s-a văzut ce înseamnă să n-ai vârf de Liga Campionilor. Hildebrand a degajat greşit, Kapetanos putea scăpa singur spre careu, dar s-a mişcat lent, precum un dinozaur, şi a comis fault în atac asupra singurului fundaş pe care îl avea lânga el!

Repriza s-a încheiat cu o nouă ocazie pentru nemţi: Boateng a preluat pe piept în careu după un corner şi a şutat violent. Balonul care se ducea spre poartă a fost deviat în corner, norocos, de Tănase (45).

MIHAI STOICA, TANDRU CU OFIŢERUL DE PRESĂ AL STELEI

Cakir a iertat Steaua de un penalty

Partea secundă a început cam la fel: cu Schalke atacând şi cu Steaua sperând într-un contraatac-fulger. Mult hulitul arbitru turc, Cuneyt Cakir, cel pe care Mihai Stoica l-a făcut praf înainte de meci, a venit în ajutorul Stelei în minutul 51. Turcul n-a văzut că Szukala a blocat cu mâna şutul lui Boateng din interiorul careului şi a iertat Steaua de un penalty clar.

Uchida a respins de pe linie

Roş-albaştrii au avut cea mai mare ocazie în minutul 54: corner de pe stânga, Kapetanos a deviat cu capul spre colţul lung, Hildebrand era învins, dar japonezul Uchida a respins de pe linia porţii!

Au urmat momente foarte bune pentru Steaua, iar Reghecampf a împrospătat ofensiva prin introducerea lui Tatu. Aproape imediat, oaspeţii au trecut, din nou, pe lângă deschiderea scorului. Adi Popa a făcut ce a vrut în careul nemţilor, însă şutul său a trecut prin faţa porţii, spre disperarea lui „Reghe“.

Cel mai stupid gol din Ligă

Exact când românii începuseră să-i enerveze pe nemţi şi să preia controlul jocului, a venit un moment de liga a doua, nu de Liga Campionilor. Uchida a centrat de pe dreapta, Szukala a rămas pe loc, Tătăruşanu a „dormit“ în poartă, iar balonul a căzut în plasă pentru 1-0. A fost, probabil, cel mai stupid gol din prima etapă a grupelor Ligii. 

Ca şi cum această lovitură nu era de ajuns, Steaua a pierdut ultima schimbare, fiind nevoită să-l înlocuiască pe nou-intratul Tatu, accidentat, cu Adrian Cristea.

Au „ucis“ meciul în şapte minute

De aici până la final, Steaua fost făcută KO! Mai întâi, Boateng a majorat scorul după un balon pierdut de Bourceanu. Apoi, Adi Popa s-a accidentat şi cum Reghecampf făcuse deja toate schimbările, bucureştenii au încheiat jocul în zece oameni. În aceste condiţii, golul de 3-0 a venit, firesc, după o acţiune superbă a nemţilor finalizată de Draxler.

S-a terminat 3-0, iar după acel 1-5, acasă, cu Stuttgart, anul trecut, în grupele Ligii Europa, Steaua a fost spulberată, din nou, de o formaţie din Bundesliga, campionat pe care Reghecampf pretinde că îl cunoaşte bine. 

Schalke – Steaua 3-0

Schalke: Hildebrand – Uchida, Howedes, Matip, Aogo – Hoger (Goretzka 88), Neustadter – Farfan (Clemens 88), Boateng, Draxler – Szalai (Fuchs 82). Antrenor: Jens Keller

Steaua: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Pintilii, Bourceanu – Ad. Popa, Stanciu (Tatu 60, Ad. Cristea 72), Tănase – Kapetanos (Piovaccari 69). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Goluri: Uchida 67, Boateng 78, Draxler 85

Stadion: „Veltins Arena“ (Gelsenkirchen)

Spectatori: 48.358

Arbitru: Cuneyt Cakir (Turcia)

AICI AI REZUMATUL MECIULUI

Citeşte mai multe materiale despre meciul Schalke-Steaua

VIDEO Cum explică Szukala primul gol încasat de Steaua cu Schalke: „Mi-a fost frică să nu-mi dau autogol“

Gluma serii, oferită de Bourceanu: "De ce nu ne-am revenit după primul gol? Pentru că a venit al doilea, apoi al treilea..."

Reacţiile după înfrângerea înregistrată de Steaua în deplasarea de la Schalke

FOTO Schalke - Steaua: 3-0. Roş-albaştrii debutează cu o înfrângere în Grupa E, din Champions League

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite