Ruşii, pedepsiţi tot mai dur: Suedezii au tăiat în carne vie în cazul puştiului cu salutul nazist VIDEO

Ruşii, pedepsiţi tot mai dur: Suedezii au tăiat în carne vie în cazul puştiului cu salutul nazist VIDEO

Artem Severiukhin a râs cu poftă pe podium

Pentru Artem Severiukhin (15 ani), pilotul rus de karting care a concurat cu o licenţă italiană, cursa din weekend a fost ultima ca sportiv legitimat la Ward Racing.

Artem Severiukhin va ţine minte mereu cursa de karting câştigată la Portimão (Portugalia). Din păcate, din motive nedorite!
 
După ce a ajuns pe podium, tânărul născut în Rusia, care acum concurează cu o licenţă italiană, a făcut un gest şocant, după cum „Adevărul“ a arătat aici. Comportamentul lui Severiukhin pe podium, unul infantil, a atras un val de critici. Mai ales că puştiul a lăsat impresia că a imitat un salut nazist!
 
Potrivit CNN, văzând amploarea scandalului, Severiukhin a încercat să-şi salveze imaginea, dar şi locul în echipa Ward Racing.
 
„Nu e adevărat că aş fi imitat salutul nazist. Consider că naziştii au comis unele dintre cele mai oribile crime împotriva umanităţii din istorie. Nu i-am susţinut niciodată. Ştiu că am fost un prost şi îmi accept pedeapsa, dar credeţi-mă că n-a existat intenţie în ce am făcut. N-a fost un gest în susţinerea nazismului sau a rasismului“, a transmis Severiukhin printr-un mesaj video distribuit de Federaţia Rusă de Automobilism (RAF).
 
VEZI MESAJUL VIDEO TRANSMIS DE SEVERIUKHIN
 
Declaraţiile date de Severiukhin nu l-au salvat. Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a deschis o anchetă, iar echipa suedeză, Ward Racing, unde era legitimat puştiul de 15 ani, i-a reziliat contractul.
 
VEZI GESTUL FĂCUT DE SEVERIUKHIN PE PODIUM
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările