Ruşii, călcaţi în picioare după cazul Valieva: „Nişte ucigaşi ai sportului! Ar trebui interzişi pe viaţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valieva

Faptul că Valieva, având un test pozitiv pentru o substanţă interzisă, Trimetazidina, a primit, totuşi, permisiunea TAS de a concura, la Beijing, i-a indignat pe oficialii Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA).

Preşedintele acestui for, polonezul Witold Bańka (foto), a acordat un interviu pentru Eurosport, postul care transmite Jocurile Olimpice de Iarnă, în care a criticat decizia TAS şi s-a arătat revoltat că avem o sportivă de 15 ani, suspectată de dopaj.

„Suntem foarte dezamăgiţi de decizia completului TAS. E o chestiune de îngrijorare că judecătorii au decis să nu aplice termenii Codului Mondial Antidoping. Deci, din perspectiva noastră, aceasta e o altă hotărâre foarte controversată. Dar, bineînţeles, că o acceptăm“, şi-a început discursul şeful WADA, în vârsta de 37 de ani, fost atlet de performanţă.

Banka

„Vorbind la modul general despre dopajul copiilor, acest lucru e foarte grav şi de neiertat. Cred că oamenii care dopează copiii sunt ucigaşi ai sportului curat. Aşadar, medicii, antrenorii şi ceilalţi oameni din staff, despre care s-a constatat că au furnizat minorilor medicamente care îmbunătăţesc performanţa, ar trebui, cu siguranţă, interzişi pe viaţă! Personal, cred că ar trebui să fie închişi. Unele ţări din lume au pus deja dopajul copiilor în sfera penalului. Cred că aceasta e o decizie drastică, dar o soluţie foarte bună“, a adăugat Witold Bańka.

CITEŞTE ŞI:

Kamila Valieva, umplută cu substanţe la 15 ani: Americanii explică ce au încercat ruşii

Valieva, cobaiul ruşilor: Ce efecte au substanţele care i-au fost găsite în organism

Inocenţă furată: Cum ar fi ajuns o substanţă interzisă în organismul lui Valieva, o fetiţă de 15 ani

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite