Cămătaru: „Craiova revine în fotbal în vara acestui an”. Părerea lui Ilie Balaci despre proiectul noii echipe din Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi foşti colegi ai Craiovei Maxima, Ilie Balaci şi Rodion Cămătaru, au viziuni diferite despre viitorul fotbalului în Bănie. Dacă Balaci crede că la Craiova nu poate exista altă formaţie decât Universitatea, Cămătaru dă asigurări că o nouă echipă va apărea în fotbal în vara lui 2013.

Fostele glorii ale Craiovei Maxima, Ilie Balaci şi Rodion Cămătaru, nu sunt de aceeaşi părere când vine vorba despre proiectul noii echipe de fotbal a Craiovei. Cămătaru mizează pe sprijinul municipalităţii şi al unor oameni de afaceri pentru înfiinţarea unei formaţii noi, în timp ce Balaci exclude categoric varianta propusă de fostul său coleg din echipa Universităţii.

„Oraşul Craiova are nevoie de o echipă de fotbal. Această echipă nu se poate forma decât în sezonul viitor. Ne bazăm pe anumite persoane care au declarat că sunt dispuse să investească în acest nou proiect. Printre ei e şi Gigi Neţoiu, dar vom avea nevoie şi de sprijinul municipalităţii. Mititelu am înţeles că vrea să reînfiinţeze echipa, dar de la a vrea până la a putea e diferenţă enormă. Noi vrem şi putem! Craiova revine în fotbal în vara acestui an”, a spus exclusiv pentru „Adevărul” Rodion Cămătaru.

La rândul său, Ilie Balaci crede că la Craiova poate exista doar Universitatea. „La Craiova nu se poate crea o altă echipă. Mâine dacă va fi înfiinţată o echipă care nu s-ar numi Univeritatea şi care ar câştiga campionatul, lumea o va respinge. Am auzit că vor mai mulţi să facă o nouă echipă, dar ca să ai o echipă de fotbal, s-o iei de la zero, îţi trebuie cam 20 de milioane de lei (n.r. aproximativ 4,5 milioane de euro). Cred că doar fosta echipă poate reînvia, dar pentru asta e nevoie de timp. Până nu se stinge litigiul între Universitatea şi FRF, nu se poate face nimic. Aş vrea ca echipa să aibă câştig de cauză. Am fost o dată la Curtea de Apel din curiozitatea de a vedea de partea cui e adevărul. Justiţia a hotărât deja că dreptatea e de partea Craiovei”, a declarat Ilie Balaci.

Îl vede pe Gică Popescu viitorul preşedinte al FRF

Pe de altă parte, fostul component al Craiovei Maxima crede că singurul om din fotbal care poate fi preşedinte al FRF este Gică Popescu, în ciuda condamnării în „Dosarul Transferurilor”. „Gică Popescu poate deveni preşedinte al FRF. Eu cred că el nu e vinovat (n.r. în „Dosarul Transferurilor” Popescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, iar dacă această sentinţă va rămâne neschimbată după judecarea recursului, fostul fotbalist nu va avea dreptul să candideze pentru preşedinţia FRF). Sunt parlamentari condamnaţi la închisoare care se regăsesc în Parlament şi mâine-poimâne îi vedem miniştri”, a conchis Ilie Balaci.

„Minunea Blondă” este sceptic în privinţa calificării României la Mondialul din 2014. „Nu mai joacă Olanda ca să ne calificăm? Dacă Olanda şi Ungaria vor dipărea, cu siguranţă ne vom bate cu Turcia pentru calificare.”
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite