Real Madrid, fiasco în loc de fiesta: Cifre şi statistici îngrozitoare pentru „galactici“ sub comanda lui Lopetegui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lopetegui

Dat afară ca selecţioner al Spaniei, tehnicianul de 52 de ani a ajuns, în cele din urmă, pe banca „galacticilor“, însă în loc să adune victorii şi trofee, deocamdată, se remarcă prin recorduri negative.

Sub comanda sa, Real a ajuns la patru partide consecutive fără victorie. Sâmbătă, echipa a fost învinsă şi de Alaves, scor 0-1 (Manu Garcia 90+5). Şi, mai grav, „galacticii“ n-au mai marcat niciun gol în această serie de coşmar, mai precis de şase ore şi 49 de minute, de la 22 septembrie! 

Greu de crezut aşa ceva pentru o trupă care, sub comanda lui Zidane, a stabilit un record în Spania: 73 de meciuri la rând cu gol marcat. Iar contraperformanţele lui Lopetegui continuă:

*E doar pentru a treia oară în ultimii 116 ani, când Real leagă patru meciuri fără gol înscris. S-a mai întâmplat în 1982 cu Vujadin Boskov pe bancă, dar şi în 1985 cu Amancio Amaro, ultimul fiind imediat concediat.

*În campionat, au trecut 16 ani de când Real a avut trei partide la rând fără gol marcat.

*În opt etape, madrilenii au adunat 14 puncte. Dintre cei 45 de antrenori din istoria Realului, doar zece au strâns mai puţine puncte decât Lopetegui după opt runde.

*O comparaţie cu ultimii doi tehnicieni ai Realului îl plasează pe Lopetegui pe ultimul loc. Benitez a avut şapte victorii şi patru egaluri în primele sale 11 meciuri (golaveraj 24-2). Iar Zidane a înregistrat opt victorii, două remize şi un eşec (golaveraj 36-9). Lopetegui, în schimb, are un bilanţ dezolant: cinci victorii, două remize, patru înfrângeri (golaveraj 17-12).

De c e a ajuns însă Real, campioana Europei din ultimii trei ani, într-o astfel de criză? Mulţi spun că se simte clar plecarea lui Ronaldo. Mai ales că în locul portughezului n-a venit vreun alt fotbalist de superclasă, mutarea lui Mbappe rămânând doar la nivelul unor speculaţii. Apoi, accidentările au slăbit vizibil echipa. Fără Carvajal şi Marcelo, doi fundaşi laterali cu un aport mare la jocul ofensiv, Real suferă. Iar sâmbătă seară, s-a accidentat şi Bale!

În aceste condiţii, pauza cauzată de meciurile internaţionale vine ca o gură de oxigen pentru Lopetegui, care trebuie să găsească soluţii pentru ieşirea din criză până la următorul meci, cel cu Levante în campionat (20 octombrie). Iar la 28 octombrie e programat derby-ul cu Barcelona pe „Camp Nou“.

Nu putem fi negativişti. Trebuie să ne păstrăm calmul, fiindcă suntem într-o situaţie grea din care putem însă să ieşim. Ca antrenor, eu sunt primul vinovat. Julen Lopetegui antrenor Real Madrid   Ar fi o nebunie să schimbăm antrenorul acum! Am avut perioade fără goluri şi cu Ronaldo pe teren. Suntem pe drumul cel bun, iar golurile vor veni Sergio Ramos căpitan Real Madrid  

Real Madrid în ultimele patru meciuri

Competiţie Rezultat

La Liga Sevilla – Real 3-0

La Liga Real – Atletico 0-0

Liga Campionilor ŢSKA Moscova – Real 1-0

La Liga Alaves – Real 1-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite