Rapidul frânează în cursa spre Liga Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giuleştenii s-au „îmbătat“ cu apă rece după victoria istorică împotriva Stelei şi nu au mai avut aceeaşi prestaţie  în meciul cu Oţelul. Ioan Andone nu mai speră să prindă cupele europene. Rapidiştii n-au putut profita de pasul greşit al lui Dinamo. Totuşi, cu o victorie în derby-ul de etapa viitoare, giuleştenii s-ar apropia la două puncte de „câini“.

Copos a fost alături de echipă după succesul cu Steaua. „Cu Oţelul vrem să recuperăm punctele pierdute la masa verde din meciul cu Timişoara", a spus patronul rapidiştilor. La pauză, acesta s-a dus la vestiare pentru a-i încuraja pe jucătorii lui Andone. Degeaba însă, pentru că Spadacio şi compania au arătat că sunt departe de forma din meciul roş-albaştrii, chiar dacă au avut şi un om în plus din minutul 54.

Oţelul a jucat în zece

Cojoc a avut o intrare iresponsabilă cu talpa la Cesinha şi a fost trimis la vestiare de către arbitrul Istvan Kovacs. Andone a mutat imediat, introducând un vârf, pe Răduţă, în locul unui mijlocaş defensiv, Matici. Paradoxal însă, cea mai mare ocazie a alb-vişiniilor s-a consumat în prima repriză şi i-a aparţinut lui Ştefan Grigorie (43), care, cu poarta goală în faţă, s-a împiedicat în minge.

Gălăţenii au replicat imediat prin argentinianul Viglianti, care a încercat o execuţie marca Hagi, de la 40 de metri, însă portarul Mircea Bornescu i-a salvat pe coechipierii săi printr-o paradă la sacrificiu.
Preşedintele gălăţenilor, Marius Stan, care a suferit o intervenţie chirurgicală la spate, în urmă cu trei zile, nu a putut rezista tentaţiei de a vedea meciul departe de stadion. El a sosit la pauză şi a glumit imediat cu suporterii: „Trebuie să vin eu de acasă, ca să dăm gol, ce naiba?".

Viglianti a vrut să-i dea dreptate conducătorului echipei sale, dar şutul său din minutul 46 a zguduit doar transversala, aceasta fiind şi cea mai mare ocazie a partidei de la Galaţi.

Victorie obligatorie

Cu pasul greşit de ieri, rapidiştii rămân la cinci puncte în spatele lui Dinamo înaintea derby-ului din runda viitoare şi n-au decât varianta victoriei pentru a mai putea spera la Europa. În caz contrar, ar fi al doilea an consecutiv în care giuleştenii nu bifează prezenţa într-o cupă europeană, o „performanţă" greu de digerat pentru suporteri şi buzunarul patronului din Giuleşti.

0 - 0

Oţelul Galaţi: Grahovac - Cojoc, Sârghi, S. Costin, Sălăgeanu - I. Neagu, Giurgiu - Antal (Iorga 59), Viglianti, Ochiroşii (S. Ilie 51) - Pena (G. Paraschiv 73). Antrenor: Dorinel Munteanu
Rapid: Bornescu - Săpunaru, Ad. Iordache (Fernandes 46), M. Constantin, Bozovic - Matic (Răduţă 71), Lazăr, Grigorie (I. Iordache 81), Spadacio - Cesinha, Ioniţă.
Antrenor: Ioan Andone
Eliminat: Cojoc (55)
Stadion „Oţelul": 8000
Arbitru: Istvan Kovacs

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite