Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir! Sentinţa e în pronunţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomr FOTO Eduard Enea
Dumitru Dragomr FOTO Eduard Enea

Procurorii au cerut pedepse cu executarea orientate spre maxim, precum şi sporuri de pedeapsă pentru fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu şi pentru fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir .

Final de proces, pe fond, la Tribunalul Bucureşti, în dosarul excluderii clubului de fotbal Universitatea Craiova din campionatul intern. Procurorii au cerut, miercuri, pedepse cu executarea orientate spre maxim, precum şi sporuri de pedeapsă pentru fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu şi pentru fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir, informează news.ro.

Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare în dosarul dezafilierii clubului de fotbal Universitatea Craiova. 

Procurorul de şedinţă a cerut ca inculpaţii să fie judecaţi conform noului cod penal deoarece este legea mai favorabilă. De asemenea, acuzarea a solicitat instanţei să aplice pentru Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu pedeapsa maximă plus un spor de pedeapsă, astfel încât să execute fiecare câte 10 ani şi şase luni de închisoare.

„Dacă în această lume se poate condamna cineva pentru vot democratic nu mai trăim în ţara asta, nu mai e de trăit. Directorul juridic al federaţiei a venit cu raport şi noi am votat în cunoştinţă de cauză, democratic, iar ei au făcut atâtea escrocherii, nu mă apuc să vorbesc acum că nu e bine, dar este normal, într-o instanţă procurorul cere şi judecătorul decide”, le-a declarat Dumitru Dragomir jurnaliştilor, la finalul şedinţei de judecată.

El a mai spus că nu ar suporta regimul de detenţie din cauza operaţiei „pe coloană” care nu-i permite să stea pe scaun.

„Ulterior faptei de excludere au făcut şi alte fapte cu alt dosar la DNA, mi-au blocat afacerile, m-au şantajat, au înscris altă echipă în competiţie, care se autointitulează Universitatea Craiova. La dosarul DNA sunt şi mai grave faptele. M-au şantajat, mi-au creat litigii pe proprietăţi, au vrut să cumpere ipotecile, au creat presiune fantastică”, a declarat  Adrian Mititelu, patronul FC Universitatea Craiova, care s-a constituit parte civilă în cauză.
În dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu şi fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, în iunie 2013, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii pentru a obţine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru.

În acelaşi dosar mai sunt inculpate FRF şi LPF, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi sustragere de sub sechestru.

Procurorii DNA au arătat în rechizitoriu că, la 20 iulie 2011, la o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club "U" Craiova SA, prin încălcarea gravă a statutului federaţiei. În acest sens, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea faţă de ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF, susţin procurorii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite