Primarul Chiajnei a luat foc după un nou meci suspect:  „Dacă au făcut ceva la pariuri, să stea 100 de ani la puşcărie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou meci Concordia – Steaua, aceleaşi suspiciuni de blat. Primarul Chiajnei nu exclude varianta ca jucătorii săi să se fi predat deliberat, în numele unor câştiguri ilicite.

4-0 în Ghencea, 4-1 la Chiajna, două partide în care Steaua a zburdat în faţa unei apărări naive a Concordiei, transformată în jaloane de Chipiciu, Sânmărtean sau Stanciu. Fără a contesta diferenţa de valoare evidentă dintre loturi, sub semnul întrebării se pune atitudinea delăsătoare a jucătorilor din echipa ilfoveană, care au lăsat impresia că se mişcă în slow-motion în comparaţie cu „viteziştii” Stelei.
Faza din minutul 7 prin care doi jucători, Prepeliţă şi Chipciu, au dat şah-mat apărării Concordiei a fost elocventă pentru desfăşurarea ulterioară a meciului, iar primarul Chiajnei, Mircea Minea, a plecat furios de la stadion chiar după primul gol. Edilul nu exclude varianta ca jucătorii săi să fi depus armele intenţionat: „Nu suntem legaţi la ochi să nu vedem ce se întâmplă. Să nu creadă Ionuţ Chirilă că suntem papagalii lui. E posibil orice, poate s-a jucat la pariuri, nu-mi dau seama. Dacă se dovedeşte aşa ceva, să le dea 100 de ani de puşcărie din partea mea”, a spus Minea pentru „Adevărul”. „M-a deranjat atitudinea lor, dacă pierdeam cu 1-0 sau cu 2-0 şi vedeam o idee de joc, înţelegeam, da domnule!, ne-a bătut Steaua. Una e să nu poţi şi alta e să nu vrei. Melinte, Wellington, Onduku, toţi au fost catastrofe , au fost varză!”, a mai punctat primarul.
Antrenorul, păsuit o etapă
E posibil ca aceste afirmaţii dure ale primarului să fie doar praf în ochi, de vreme ce măsurile concrete întârzie să apară. „Am decis să le mai dăm o şansă antrenorilor şi jucătorilor, adică să vedem ce fac în etapa următoare, cu Corona. Eu n-am glume cu Ionuţ Chirilă, dacă vine şi de la Braşov cu un rezultat negativ atunci va zbura de la Chiajna”, susţine Mircea Minea.
„Comisarul” Melinte e protejatul antrenorului
Fundaşul central Cristian Melinte, cel care a facilitat succesul Stelei prin câteva intervenţii hazlii, este „copilul” antrenorului Ionuţ Chirilă. Tehnicianul Chiajnei şi-a asumat rolul de fin şi de impresar pentru acest jucător, purtându-l pe la Dinamo, Palermo, Şahtior sau AS Monaco. În momentul în care a semnat cu Concordia, Chirilă l-a luat şi pe Melinte la formaţia ilfoveană, fiind omul său de încredere din echipă. În plus, antrenorii de la Chiajna şi de la Steaua sunt vechi prieteni, Reghecampf fiind chiar elevul lui Chirilă în urmă cu 20 de ani.
Reghecampf: „Ăsta e nivelul lor”
Bineînţeles că antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, al cărui nume a fost asociat în trecut cu mafia pariurilor, a pus rezultatul pe seama superiorităţii evidente a Stelei. „Ăsta este nivelul lor, nu trebuie făcută o analiză între ceea ce joacă Steaua şi ce joacă cei din Chiajna. E o oarecare distanţă”, a afirmat Reghecampf. Rivali la titlu ai Stelei, cei de la Astra se aşteptau la un deznodâmânt favorabil echipei roş-albastre în urma duelurilor cu Concordia. „Nu ne puneam speranţe în faptul că Steaua se va încurca”, a spus Dinu Gheorghe, preşedintele Astrei, la Sport.ro


Nu suntem legaţi la ochi, am văzut cu toţii ce s-a întâmplat. N-am jucat nimic, am fost catastrofe
Mircea Minea, primar Chiajna


Vânt din spate pentru Steaua
Din cele 20 de etape care au trecut din Liga I, echipa roş-albastră s-a confruntat cu acuze ale rivalilor la 13 dintre acestea. Fie că a fost vorba de greşeli de arbitraj în favoarea roş-albaştrilor, fie că adversarii n-au opus rezistenţă ca în alte meciuri, Steaua şi-a trecut în cont punctele şi s-a urcat în fotoliul de lider. Arbitrii au greşit de 17 ori în favoarea roş-albaştrilor şi de numai 3 ori contra lor, iar 16 puncte au fost câştigate în urma unor succese lejere ale echipei campioane.
Partidele uşoare ale Stelei
Steaua – Săgeata 5-0
Steaua – Viitorul 4-0
Steaua – Chiajna 4-0
Chiajna – Steaua 1-4
Meciuri cu greşeli de arbitraj proSteaua
Steaua – Ceahlăul 2-1
Gaz Metan – Steaua 2-2
Vaslui – Steaua 0-1
FC Braşov – Steaua 1-2
Corona – Steaua 1-2
Pandurii – Steaua 1-1
Oţelul – Steaua 1-1
Ceahlul – Steaua 0-2
Steaua – Astra 3-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite