Popovici, analizat de fostul antrenor al lui Phelps: Cum explică rezultatele fabuloase ale românului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popovici

David Popovici (17 ani) e vedeta incontestabilă a nataţiei mondiale, la ora actuală. Nici nu poate fi altfel, având în vedere că vorbim despre un sportiv cu 9 medalii cucerite în această vară dintre care 8 de aur.

Cu două titluri mondiale deja în CV, în probele de 100 şi 200 de metri liber, David Popovici a venit la Europenele de la Roma pentru a îndeplini o simplă formalitate. 

Şi exact asta a făcut în cele două probe amintite, în care a fost de pe altă planetă, comparativ cu rivalii săi, după cum au remarcat şi jurnaliştii din presa internaţională. În aceste condiţii, câştigarea medaliilor de aur la 100 şi 200 de metri, la Roma, a venit, în mod firesc. De fapt, adevărata luptă a lui Popovici a fost cu timpul afişat de cronometru, în tentativa de a stabili noi recorduri. La 100 de metri liber, a reuşit să devină cel mai rapid om din istorie, iar la 200 de metri liber a stabilit un nou record mondial la juniori, fiind la doar 72 de sutimi de recordul mondial de seniori.

Cu aceste performanţe formidabile, obţinute la doar 17 ani, David Popovici a fost analizat de către Bob Bowman, fostul antrenor al legendarului Michael Phelps. Bowman a vorbit pentru site-ul Swimswam, iar declaraţiile sale au fost preluate de Eurosport.

Ce a spus Bob Bowman?

*David are o capacitate de ritm deosebită. Nu ştie doar să înoate foarte bine, ci e capabil să-şi conserve energia eficient pe toată distanţa. Îmi aminteşte de Michael Phelps. Au fost construiţi în mod similar: băieţi foarte slabi, care generează viteză reducând rezistenţa, ceea ce e cel mai bun mod de a performa la 200 de metri.

David Popovici, o vară de vis

Mondialele de la Budapesta

*Aur la 100 de metri liber 

*Aur la 200 de metri liber

Europenele de juniori de la Otopeni

*Aur la 50 de metri liber

*Aur la 100 de metri liber 

*Aur la 200 de metri liber 

*Aur la ştafetă 4x100 de metri liber masculin

*Argint la ştafetă 4x100 de metri mixt

Europenele de seniori de la Roma

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Revine miercuri în bazin

La Europenele de la Roma, pentru David urmează o zi de pauză. El va reveni în bazin, miercuri, în ultima probă în care va concura la Foro Italico. 

Vorbim despre 400 de metri liber, o alegere neobişnuită, în condiţiile în care dinamovistul n-are cele mai bune rezultate, în această probă. Dacă va trece de calificările de miercuri dimineaţă, Popovici va intra în finala pentru medalii, miercuri seară, de la ora 19.53 (TVR 1).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite