Performanţă strălucitoare înregistrată de România la Europenele de Canotaj de la Glasgow: 3 medalii de aur, una de argint şi una de bronz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zi plină de medalii pentru România la Campionatul European de canotaj de la Glasgow, unde ambarcaţiunile tricolore au cucerit cinci medalii, din şase posibile: trei de aur, una argint şi una de bronz.

„Graţie acestor minunaţi sportivi, băieţi şi fete, după prima zi a finalelor mari, România este pe locul 1 în clasamentul european pe naţiuni! Le mulţumim tuturor canotorilor noştri şi avem încredere că mâine vor veni noi medalii dintre cele mai strălucitoare“, este mesajul postat pe Facebook de Federaţia Română de Canotaj. 

Prima medalie de aur a fost obţinută de echipajul feminin de dublu rame, format din Mădalina Beres şi Denisa Tîlvescu

Imagine indisponibilă

A doua medalie de aur pentru România la CE de canotaj a fost câştigată de echipajul masculin de 4 rame, format din Ştefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Ciprian Huc, Mihai-Vasile Ţigănescu.

Imagine indisponibilă

A treia medalie de aur a fost cucerită echipajul feminin de opt plus unu al României, format din Ioana Vrânceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea.

Imagine indisponibilă

Tot sâmbătă, România a mai obţinut argintul la femin patru rame (W4-), prin Roxana-Georgiana Parascanu, Mădălina Hegheş, Mădălina-Gabriela Caşu şi Iuliana Buhuş.

Imagine indisponibilă

Medalia de bronz a fost adusă de echipajul format din Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă la dublu rame masculin. Ei au fost devansaţi de sportivii din Croaţie (aur) şi Franţa (argint).

Imagine indisponibilă

Campionatul European de canotaj are loc pe pe lacul Strathclyde, din capitala Scoţiei, amenajat pe albia râului Clyde în 1986, pentru Jocurile Commonwealth-ului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite