O sportivă de numai 13 ani va fi mezina României la Jocurile Olimpice. Are 1,82 metri, poartă 44 şi e poreclită "Rechinul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţia sportivilor români care vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio s-a mărit spectaculos şi a ajuns la 104.

Ultimele care s-au alăturat delegaţiei tricolore au fost atletele din ştafeta 4x400 m şi înotătoarea Ana Iulia Dascăl, anunţă Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

În urma evoluţiei bune de la Campionatele Europene, ştafeta feminină de 4x400m (locul 15 în clasamentul IAAF) a obţinut dreptul de participare la JO 2016. Ştafeta a fost formata din atletele Sanda Belgyan, Anamaria Ioniţă, Andrea Miklos şi Adelina Pastor. 

La înot, Ana Iulia Dascăl a fost invitată de către Federaţia internaţională (FINA) să participe la Rio 2016. Ea este marea surpriză a delegaţiei olimpice de la Rio. Înotătoarea originară din Cluj-Napoca, antrenată de Edi şi Beatrice Câşlaru, a primit  invitaţie pentru competiţia supremă din Brazilia. Ana va fi mezina României la Rio, ea urmând a avea numai 13 ani şi 11 luni la startul competiţiei. Poreclită "Rechinul" pentru rapiditaea ei, Ana Dascăl s-a născut la Cluj Napoca pe 12 septembrie 2002, iar tatăl ei este preşedintele secţiei de nataţie de la Universitatea Cluj. Din toamna anului trecut se antrenează la Constanţa, la Palatul Copiilor, cu soţii Câşlaru. La Rio va reprezenta clubul U Cluj, acolo unde este legitimat şi Robert Glinţă. Ana are nişte calităţi fizice de excepţie, şi e ajutată de faptul că măsoară 1,82 metri şi poartă 44 la picior. 
La Rio, Ana Dascăl va concura numai în proba de 100 liber. Anul acesta, la Internaţionalele de seniori ale României, s-a impus la 100 şi 200 m liber şi s-a clasat pe 2 la 50 spate şi 200 mixt.

Luni, Federaţia Internaţională de Tenis a încheiat procesul de realocarea a locurilor în proba de dublu, astfel că româncele Andreea Mitu şi Raluca Olaru au primit dreptul de a participa la JO de la Rio în proba feminină de dublu.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite