O înregistrare video cu reconstituirea crimei comise de Oscar Pistorius a fost difuzată în Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oscar Pistorius FOTO Reuters
Oscar Pistorius FOTO Reuters

Postul australian de televiziune Channel 7 a difuzat, duminică, o înregistrare video în care campionul paralimpic Oscar Pistorius, anchetat pentru omor, reconstituie momentele în care a ucis-o pe iubita sa, modelul Reeva Steenkamp, în data de 14 februarie 2013. În cadrul imaginilor, atletul poate fi observat cum merge fără proteze, relatează BBC.

Purtătorul de cuvânt al lui Pistorius a declarat recent că înregistrările video au fost obţinute fraudulos, iar difuzarea acestora „încalcă dreptul la viaţa privată a familiei”.

În cadrul imaginilor, atletul poate fi observat mergând fără proteze, cu un braţ întins în faţă, reconstituind astfel momentul în care ar fi tras cu arma. Potrivit BBC, sud-africanul ar fi strigat „Reeva, sună la poliţie”.

De asemenea, într-o altă înregistrare video, Oscar Pistorius ajunge în dormitor pentru a-şi pune protezele revenind apoi în locul în care ar fi împuşcat-o pe iubita sa. În timpul reconstituirii, rolul Reevei Steenkamp a fost interpretat de sora lui Pistorius, Aimee.

Pistorius

FOTO Captură Channel 7/Sunday Night/Mirror.co.uk

Potrivit sursei citate, reconstituirea video a momentului în care Oscar Pistorius a împuşcat-o pe iubita sa a fost necesară pentru realizarea unei simulări 3D ce va fi prezentată în faţa judecătorilor.

Postul Channel 7 nu a oferit detalii cu privire la modul în care a obţinut imaginile. Cu toate acestea, jurnaliştii australieni au discutat cu americanul Scott Roder, expert care încearcă să convingă instanţa că Pistorius a împuşcat-o accidental pe iubita sa, nefiind vorba aşadar de o crimă cu premeditare.

Pistorius

FOTO Captură Channel 7/Sunday Night/Mirror.co.uk

Campionului paralimpic Oscar Pistorius este acuzat că pe data de 14 februarie 2013 a împuşcat-o premeditat pe iubita sa, Reeva Steenkamp, un fotomodel de 29 de ani, după o ceartă între cei doi. Dacă va fi găsit vinovat, atletul riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare.

Oscar Pistorius a recunoscut în faţa instanţei, anul trecut, că a împuşcat-o pe iubita sa din greşeală, deoarece a confundat-o cu un hoţ.


Citeşte şi:

Oscar Pistorius, predispus anxietăţii? Parchetul cere o evaluare psihiatrică

Parchetul cere evaluarea psihiatrică pentru Oscar Pistorius, acuzat că şi-a ucis iubita cu premeditare. Iniţiativa de testare a paralimpicului sud-african a apărut după ce o martoră a apărării a anunţat că sportivul suferă de anixetate.

Primele semne care susţin nevinovăţia lui Oscar Pistorius, acuzat de uciderea cu premeditare a iubitei sale

Oscar Pistorius este acuzat de uciderea cu premeditare a celei care i-a fost parteneră de viaţă, Reeva Steenkamp. În cadrul procesului aflat în desfăşurare au apărut primele semne care susţin nevinovăţia paralimpicului sud-african.

Procesul lui Oscar Pistorius: interogarea sportivului s-a încheiat. Procurorul l-a acuzat încă o dată că "s-a înarmat pentru a-şi ucide iubita"

Procurorul sud-african Gerrie Nel a pus capăt, marţi, interogatoriului lui Oscar Pistorius, acuzându-l încă o dată pe sportiv că s-a înarmat pentru a-şi ucide iubita în 2013, după o dispută aprigă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite