Niculescu, victoria anului: Monica a câştigat un meci nebun la Washington şi o va întâlni pe Patricia Ţig în turul II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu
Monica Niculescu

Monica Niculescu a avut nevoie de două ore şi 27 de minute, dar şi de trei mingi de meci în setul decisiv pentru a câştiga un duel spectaculos, pe muchie de cuţit.

Meciuri-maraton şi cu răsturnări de scor pentru românce la Washington. După ce Patricia Ţig (134 WTA) a ajuns în turul II, după un duel plin de suspans cu Heather Watson (75 WTA), Monica Niculescu (59 WTA) s-a luptat din răsputeri cu Nao Hibino (72 WTA).

Românca a tranşat primul set după ce a rupt echilibrul la 2-2, s-a dus la 4-2 şi s-a impus cu 6-3. Japoneza s-a repliat imediat în setul doi. S-a dus la 4-0 şi a egalat scorul, 1-1, după ce a luat setul cu 6-2.

Decisivul a fost pe muchie de cuţit! Niculescu a condus cu 3-0, dar apoi a pierdut cinci game-uri la rând şi abia la 5-3 a punctat pe tabelă pentru 5-4. Hibino a servit apoi pentru câştigarea meciului, dar Monica a reuşit să câştige pe serviciul japonezei: 5-5.

Aceasta succesiune de game-uri câştigate i-a dat aripi lui Niculescu care şi-a făcut apoi serviciul pentru 6-5. Hibino s-a ţinut tare, a luat următorul game la zero, aşa că s-a ajuns la tie-break. Nebunia s-a prelungit şi aici. De la 1-0 pentru româncă, s-a făcut apoi 3-1 pentru Hibino şi, din nou, egalitate: 3-3 şi 5-5. La 6-5, Monica a irosit prima minge de meci. La 7-6, Niculescu a avut a doua minge de meci, dar a trimis în fileu. La 8-7, din nou, minge de meci pentru Niculescu pe care aceasta valorificat-o pe serviciul propriu.

După două ore şi 27 de minute, românca a ajuns în turul II, acolo unde o va întâlni pe Patricia Ţig (134 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite