Nadal, miracol medical: Doctorul care lucrează cu Rafa, şocat de ce a reuşit campionul spaniol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadal

Modul în care jucătorul de 36 de ani a triumfat la French Open, folosind antiinflamatoare şi injecţii anestezice, fascinează inclusiv doctorii.

Rafael Nadal (Spania, 4 ATP) a ajuns subiect de studiu! Din punct de vedere sportiv, specialiştii sunt, pur şi simplu, uluiţi că ibericul tocmai a câştigat French Open pentru a 14-a oară în carieră!

Iar acest ultim triumf a atras şi atenţia medicilor! Pentru că, la câteva zile după finala de la Paris, au apărut imagini cu Rafa în cârje. Care au trădat gravitatea situaţiei sale pe durata turneului de la Roland Garrros. Aici, timp de două săptămâni, Nadal a strâns din dinţi şi, folosind antiinflamatoare şi injecţii anestezice, a legat şapte victorii în drumul său spre Grand Slam-ul cu numărul 22.

„Ce a făcut Nadal e un miracol! Nu doar că piciorul i-a fost amorţit, dar n-a simţit nimic în timpul meciurilor. Să poţi câştiga un Grand Slam, în acest fel, e ceva ce doar Rafa poate face“, a spus doctorul Angel Ruiz-Cotorro, în dialog cu „Marca“. Medicul spaniol, care îl are pe Nadal sub supraveghere de mai mulţi ani, a oferit apoi detalii despre tratamentul la care e supus Rafa, afectat de sindromul Müller-Weiss. Vorbim despre o boală cronică degenerativă a piciorului care, în ultimii ani, s-a accentuat în cazul sportivului spaniol.

„Rafa evoluează bine. Vom vedea în următoarele zile ce efecte a avut tratamentul nou. În patru zile, îl vom vedea pe teren, la antrenament şi acolo vom şti exact, dacă a funcţionat tratamentul. Dacă apare vreun disconfort după terapia aceasta, vom vedea dacă poate juca sau nu la Wimbledon“, a adăugat doctorul Angel Ruiz-Cotorro, potrivit Eurosport. 

Medicul a dezvăluit că la agravarea problemelor lui Nadal a contribuit şi perioada de inactivitate de la începutul pandemiei: „Lucrurile se complică din ce în ce mai mult şi, odată cu pandemia, Rafa a suferit mai mult ca niciodată. Pentru că acest tip de accidentare nu merge mână în mână cu odihna, ci, mai degrabă, se adaptează puţin câte puţin la efort“.

Criticat în Franţa

Admirat de o lume întreagă pentru voinţa sa, Rafael Nadal are şi critici pentru că şi-ar fi pus sănătatea în pericol, jucând cu dureri mari, la Roland Garros. Potrivit Eurosport, jurnalistul francez, Clemence Lacour, l-a pus la zid pe marele campion iberic.

„Nadal intră în categoria celor care aleg performanţa în detrimentul trupului lor şi cu preţul unor probleme fizice foarte mari. Oare acesta e modelul pe care ni-l dorim pentru noi şi pentru copiii noştri? Eu cred că nu“, a scris jurnalistul francez.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite