Mutu: „Am avut un incident cu Piţurcă acum 12-13 ani dar nu cred că nu om poate să ţină ranchiună atâta timp. Eu cred că voi mai fi convocat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mutu a rupt tăcerea
Adrian Mutu a rupt tăcerea

Adrian Mutu a intervenit în această seară la emisiunea "Fanatik Show", de la Digisport, pentru a clarifica anumite astepte din relaţia sa cu Victor Piţurcă.

„Tamaş şi Neagoe au insista ca eu să nu plec din cantonamentul echipei naţionale. Am întârziat în afara programului şi nea Piţi mi-a zis că sunt liber. Evident că m-a deranjat că mine m-a chemat cu o zi mai devreme, ca să dorm acolo, că doar nu mai am 20 de ani. Mi-a spus că vrea să mă odihnesc. Probabil îi era frică că ies noaptea în oraş”

„Eu ştiam că voi fi titular, aşa discutasem. Pe mine, la 34 de ani nu mă mai chemi ca să stau pe banca de rezerve. Înţelegerea fusese să joc titular. Am crezut că Piţi se poartă aşa cu mine ca să mă motiveze. N-a fost categoric când a zis să plec şi atunci am decis să rămân”

„Nu mi-a convenit că n-am primit nicio explicaţie pentru faptul că am fost rezervă cu Olanda. Totuşi, lucrez de 15 ani cu Piţurcă. Sunt căpitanul naţionalei, jucătorii se uită la mine ca la un lideer, aşteaptă reacţiile mele. Normal era să mi se  dea o explicaţie”

„Eu când vreau să spun ceva, spun. O fac cu respect, dar o spun. Piţi n-a fost profesionist la conferinţa de presă când a vorbit doar de un jucător, adică de mine”

„Am avut un incident cu Piţurcă acum 12-13 ani, ceva care n-are legătură cu fotbalul, dar nu cred că cineva poate să ţină ranchiună atâta timp”

„Atunci când Mircea Sandu l-a pus pe Piţi, după plecarea lui Răzvan Lucescu, iar eu am fost entuziasmat. I –am zis că e cea mai bună variantă şi m-am bucurat. Nu contează ce a fost dincolo de tere, dar la naţională eu şi Piţi am fost mereu în aceaşi barcă. N-am trădat niciodată”

„Eu cred că o să mai fiu convocat la naţională. Dacă joc la echipa de club n-are cum să nu mă convoace”
„Îmi stă bine şi lângă Hagi pe locul 1 în topul marcatorilor naţionalei. Nu sunt disperat să-l depăşesc. Sunt onorat să fiu lângă Hagi”

„Steliştii de la naţională sunt foarte uniţi. Mi-a plăcut mult de ei. Chiar le-am zis în glumă că vin şi eu la Steaua, unde o să stau în faţă şi o să dau 40 de goluri, pentru că o să alerge ei pentru mine”

„Nu sunt un golan, dar nu sunt nici uşă de biserică. Iar pe teren execuţiile nu mi le ia nimeni”

„Ar fi o lipsă de respect ca Radu Ştefan să se retragă de la naţională. El nu e în situaţia lui Chivu. Cristi a avut o accidentare gravă şi a decis că e mai bine pentru el să continue doar la club.Radu are 15 meciuri la naţională şi 26 de ani. Ţara are nevoie de el, nu trebuie să abandoneze”   

"Nu m-am simţit foarte bine. Niciun jucător nu se simte bine, când stă pe bancă. Chiar dacă România n-a făcut un joc strălucit, la Budapesta, cred că eu am fost printre cei care s-au comportat bine. Am încercat să fac ceva, acolo în faţă"

"N-am fugit niciodată din cantonament. Când am plecat, după meciul cu Serbia, eu eram suspendat, meciul se terminase, iar convocarea mea se terminase. Greşseala mea a fost că nu mi-am luat la revedere de la Răzvan Lucescu, care era la masă"

"Imaginea de golan, de rebel care mi s-a făcut e o imagine falsă. S-a creat această imagine pentru a acoperi rezultatele negative ale echipei naţionale. Cu mine pe teren, nu ştiu dacă naţionala a pierdut zece din 70 de meciuri"

"Mircea Sandu mi-a spus să nu plec de la cantonament, că va vorbi el cu Victor Piţurcă. Bine că a vorbit, fiindcă altfel atmosfera s-ar fi stricat complet înainte de meciurile cu Ungaria şi cu Olanda. Era un scandal de care naţionala n-avea nevoie."

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite