Monica Niculescu a eliminat un cap de serie la Australian Open. Este în turul 3!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Niculescu s-a calificat în turul al treilea la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Niculescu a învins-o în turul al doilea pe bulgăroaica Tsvetana Pironkova, numărul 36 mondial și cap de serie numărul 32, cu scorul de 6-4, 6-1. Niculescu a dominat copios setul al doilea și a reușit să încheie partida pe serviciul adversarei, la cea de-a doua minge de meci avută.De altfel jucătoarea din România a reușit să câștige 7 dintre cele 14 șanse de break pe care le-a avut de-a lungul meciului.

Pironkova a comis nu mai puțin de 44 de greșeli neforțate, în timp ce Niculesc a totalizat doar 19. Partida s-a încheiat după 96 de minute.

Niculescu va avea o nouă misiune extrem de dificilă în turul următor, acolo unde o va întâlni pe italianca Francesca Schiavone, cap de serie numărul 6. Schiavone a avut un meci extrem de dificil în turul al doilea, cu Rebecca Marino din Canada pe care a învins-o în trei seturi maraton cu 6-3, 5-7, 9-7 după 2 ore și 26 de minute. 

Pentru Monica Niculescu este cea mai bună performanță la simplu pe care o obține în cadrul unui turneu de Grand Slam. Românca a mai ajuns în turul al doilea în trei rânduri, în 2009, tot la Australian Open și în 2008 și 2010 la Wimbledon. La dublu, Monica Niculescu a ajuns în turul al treilea anul trecut, iar cea mai bună performanță este un sfert de finală la Roland Garros tot în 2010.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite