Mihăiţă Neşu, progrese remarcabile la aproape zece ani de la accidentul care l-a lăsat parţial paralizat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaiţă Neşu, un om incredibil de puternic
Mihaiţă Neşu, un om incredibil de puternic

Fostul fotbalist, ajuns acum la 37 de ani, are o voinţă de fier! Şi ne arată, periodic, că putem depăşi orice obstacol, cu muncă, perseverenţă şi credinţă.

Mihaiţă Neşu are una dintre cele mai spectaculoase poveşti de succces din România! Pentru că, dintr-un om căzut, lovit de un necaz incredibil şi de depresie, a reuşit să se ridice şi să devină mai bun şi mai puternic decât a fost înainte de accidentarea care i-a schimbat viaţa.

La 10 mai 2011, la un antrenament al celor de la Utrecht (Olanda), Neşu a suferit o o fractură la vertebrele cervicale, după ce, după un banal duel aerian, colegul său de echipă, Alje Schut, a căzut peste el. De atunci, Neşu a rămas, parţial, paralizat. Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, în anii  care au urmat, fostul fotbalist şi-a pierdut ambii părinţi şi a fost părăsit şi de soţie.

Cu siguranţă, această succesiune cruntă de evenimente i-ar fi terminat pe mulţi. Neşu însă a avut puterea de a se reinventa, primind o susţinere puternică şi din partea bunului său prieten, George Ogăraru. Şi treptat a progresat. Şi, incredibil dar adevărat, a înfiinţat şi „Fundaţia Mihai Neşu“ pentru susţinerea copiilor cu dizabilităţi neuromotorii.

Acum, într-un interviu acordat pentru Digi Sport, Neşu a venit şi cu o serie de veşti bune. Concret, printr-un efort colosal, efectuând, ca la carte, un program de recuperare, el a ajuns în ipostaza în care poate să mănânce singur. Neşu e nevoit să folosească un scaun cu rotile, îşi poate folosi parţial mâna dreaptă şi poate mişca şi alte părţi ale corpului.

Ce a povestit Mihăiţă Neşu?

*De 4 ani, am cam acelaşi program, aşa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început şi cu două antrenamente pe zi. De dimineaţa până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mişcă mâinile şi picioarele.

*Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini şi jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la şcoală, cerculeţe, beţigaşe, cu mâna pe care o pot mişca mai bine.

*După masa de prânz, am kinoterapie la fundaţie, cam o oră şi jumătate-două ore pe zi. Eu mişc ce pot să mişc cu mâinile şi terapeuta mea îmi mişcă picioarele şi îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi.

*De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziţia asta, o pot lua de pe masă şi pot să beau apă cu ea, dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, şi apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Şi acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină.

*Dar sunt mulţumit de cum evoluează. Cu băţul ăsta scriu pe Whatsapp. Mă mişc repede, de aia am atâtea contracturi la muşchii de la ceafă, de la spate, la muşchii de sus. De la cât folosesc băţul. Dar am terapeuţi buni, care au grijă de mine

A apărut la Antena 3

Spre finalul anului trecut, Mihăiţă Neşu a fost invitatul lui Mihai Gâdea, la emisiunea „Sinteza Zilei“, în care şi-a spus povestea şi a vorbit despre cum arată viaţa sa, în acest moment. Emisiunea poate fi urmărită aici:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite