Mesajul lui Mircea Lucescu pentru stelişti înaintea partidei cu Dinamo Kiev: „Atenţie la fazele fixe şi la atacanţi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamo Kiev a câştigat cu 3-1 meciul cu Steaua din Ucraina
Dinamo Kiev a câştigat cu 3-1 meciul cu Steaua din Ucraina

Contra lui Dinamo Kiev, Steaua îşi joacă joi (ora 22.05, DigiSport, DolceSport) şansa de a merge în primăvara europeană, sperând şi într-un rezultat bun în Portugalia. Il Luce l-a pus în gardă pe Gâlcă în privinţa calităţilor ucrainenilor.

Calculele calificării sunt simple: Steaua are nevoie de trei puncte cu Dinamo Kiev şi de un succes al gazdelor sau un egal în partida dintre Rio Ave şi Aalborg.

Steaua a mai trăit şi în urmă cu trei ani un astfel de episod, încheiat cu final fericit. 50.000 de fani ai echipei roş-albastre au asistat la victoria echipei antrenate de Ilie Stan cu AEK Larnaca, scor 3-1, succes ce s-a „împletit” cu un rezultat favorabil gazdelor la meciul dintre Schalke şi Maccabi Haifa şi a trimis Steaua în primăvara europeană.
Dacă în 2011 era şi un entuziasm al spectatorilor de a veni pe recent inaugurata „Arenă Naţională” , pentru partida de astăzi se preconizează o asistenţă mult mai redusă. S-au vândut doar 5.000 de bilete şi, cel mai probabil, vor veni la meci cam 10-15.000 de suporteri ai Stelei. Motiv pentru Constantin Gâlcă să facă un apel către fani: „Avem nevoie de sprijinul vostru!”.

Mircea Lucescu, omul care se opune de ani buni echipei din Kiev, este în acest moment la cinci puncte în spatele lui Dinamo, în campionatul ucrainean. „Dinamo Kiev trece printr-un moment favorabil, e mult entuziasm acolo, au găsit o formulă de echipă bună, competitivă pe plan european”, crede antrenorul lui Şahtior.

Motivaţia ucrainenilor

Formaţia antrenată de Sergey Rebrov(42 de ani) a ajuns la Bucureşti cu scopul declarat de a obţine măcar un egal, pentru a rămâne în fruntea grupei. În acest mod, Dinamo ar evita un adversar mai dificil în şaisprezecimi, adică o echipă care vine din Liga Campionilor sau o câştigătoare de grupă din Europa League.

Lucescu: „Atenţie la fazele fixe”

Lucescu a „deconspirat” principalele arme ale formaţiei din Kiev. „Dacă Steaua e mult mai bună individual, în plan tehnic, Dinamo e o forţă ca echipă. În atac, sunt trei fotbalişti care în orice moment pot să decidă jocul: Yarmolenko, Lens şi Mbokani, care vine după o accidentare”, a spus antrenorul pentru dolcesport.ro. Într-adevăr, tripleta ucraineano-olandezo-congoleză poate produce „pagube”, iar Gâlcă e conştient de acest lucru: „Dinamo Kiev este o echipă foarte puternică şi foate periculoasă pe contraatac. Trebuie să avem răbdare la construcţie, să nu ne grăbim şi să fim atenţi. Cred că Yarmolenko e cel mai bun jucător de la Dinamo Kiev”.
Antrenorul român de la Şahtior mai atrage atenţia unui alt mare pericol pentru Steaua: „Sunt foarte buni la fazele fixe, în special la cornere. Mare grijă la croatul Vida, care e foarte agresiv şi are o detentă  impresionantă. Pot spune că Dinamo o copiază pe Şahtior la astfel de faze şi înscrie foarte mult din aceste situaţii”.

Echipele probabile
Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Filip – Prepeliţă, Sânmărtean – Popa, Chipciu, Tănase – Keşeru.
Dinamo Kiev: Şovkovski – D. Silva, Khaceridi, Dragovici, Vida – Belhanda, M. Veloso, Rybalka – Yarmolenko, Mbokani, Lens

7 meciuri la rând fără să piardă a strâns Steaua pe teren propriu în cupele europene. Ultimele cinci partide au fost victorii 50 de partide în cupele europene va bifa Alexandru Bourceanu, în cazul în care va juca

Rio Ave „trage” pentru bani

Pe lângă obligatorie victorie cu Dinamo Kiev, Steaua speră ca Rio Ave să o încurce pe Aalborg. Eliminaţi din competiţie, portughezii sunt motivaţi doar de prima pe care UEFA o oferă pentru o victorie în grupele Europa League: 200.000 de euro. „Rio Ave a făcut un meci bun cu Steaua, iar terenul de acolo e foarte prost”, se îmbărbătează Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite