„Meciul Secolului” a generat venituri de peste 550 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Meciul Secolului"
„Meciul Secolului"

Chiar dacă partida dintre Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao i-a dezamăgit pe iubitorii boxului din lumea întreagă, organizatorii şi-au atins scopul cu vârf şi îndesat.

Lupta dintre americanul Floyd Mayweather (38 de ani) şi filipinezul Manny Pacquiao (37 de ani) a generat venituri totale în valoare de 550 milioane dolari, acesta fiind cel mai urmărit meci din istoria boxului. Posturile de televiziune Showtime şi HBO, care au transmis meciul desfăşurat pe 2 mai la Las Vegas (Nevada), au încasat 400 de milioane de dolari de la iubitorii boxului care au dorit să urmărească “Meciul Secolului” în sistemul pay-per-view.Aproximativ  4,4 milioane de clienţi au acceptat să plătească 99 de dolari pentru a urmări în direct, din faţa televizorului, “Meciul Secolului”, încheiat cu victoria la puncte a lui Mayweather. Acesta este un nou record în lumea boxului profesionist, numărul telespectatorilor fiind aproape dublu faţă de cel înregistrat la lupta dintre Mayweather şi compatriotul său Oscar de la Hoya, urmărită de 2,48 milioane de persoane, în anul 2007. De asemenea, suma rezultată din difuzarea meciului în sistemul pay-per-view este aproximativ trei ori mai mare decât precedentul record stabilit în Statele Unite, în 2013, tot la un meci al lui Mayweather, împotriva mexicanului Canelo Alvarez.  La cele 400 de milioane de dolari se adaugă veniturile provenind din comercializarea biletelor de intrare, parteneriatele cu sponsorii, vânzarea produselor derivate şi a drepturilor de difuzare la nivel internaţional.

“Money” va primi peste 200 de milioane de dolari

Partida s-a transmis în 175 de ţări din întreaga lume, stabilind un record şi în această privinţă. Doar din vânzarea celor 16.219 bilete la “MGM Grand Arena” din Las Vegas s-au obţinut nu mai puţin de 71 de milioane de dolari, un alt record. În total, gala a generat venituri de 550 de milioane de dolari, dar presa de specialitate de peste Ocean estimează chiar că s-ar putea ajunge la 595 de milioane, diferenţa fiind dată de lipsa unor cifre oficiale privind câţi dintre abonaţii pay-per-view au optat pentru sistemul HD, mai scump cu 10 dolari decât cel SD. Floyd Mayweather l-a învins la puncte în unanimitate, după 12 reprize, pe Manny Pacquiao, americanul înregistrând cu această ocazie a 48-a sa victorie în tot atâtea meciuri disputate ca profesionist. În urma acestui succes, Mayweather şi-a rotunjit conturile cu peste 200 de milioane de dolari, în timp ce filipinezul va încasa circa 140 de milioane de dolari.

Va exista până la urmă o revanşă?

Floyd Mayweather a spus de la început că nu se pune problema unei revanşe, el intenţionând să boxeze pentru ultima dată în septembrie. Dacă va câştiga şi acest meci, americanul îl va egala pe legendarul Rocky Marciano, care s-a retras neînvins în 1955, tot după 49 de meciuri, disputate la categoria grea. Ulterior, după ce Pacquiao a mărturisit că a decis să să lupte, deşi suferise o accidentare la umăr în timpul antrenamentelor, Mayweather afirmase că ar putea exista o reeditare a “Meciului Secolului” peste un an. Filipinezul s-a şi operat, de altfel, la umărul respectiv, la câteva zile după confruntarea cu Mayweather. Apoi, “Money” s-a răzgândit iar. “I-am trimis lui Stephen A. Smith de la ESPN un mesaj în care notam că voi boxa din nou cu Pacquiao? Da, dar m-am răzgândit. În acest moment nu mai vreau, pentru că el este un laş şi nu ştie să piardă. Dacă pierzi, acceptă asta şi spune: «Mayweather, ai fost boxerul mai bun»”, a spus Mayweather într-un interviu. “Nimic nu este însă imposibil”, susţin însă ziariştii americani.

Pugilistul britanic Amir Khan (29 de ani) a declarat şi el că atât americanul, cât şi filipinezul, vor să boxeze cu el. „Sunt în situaţia de a putea boxa cu oricare dintre cei doi, dar eu vreau să boxez cu Mayweather. Cei din echipa lui Mayweather ştiu că financiar ar fi un meci mare şi că ar fi o confruntare frumoasă. Cred că echipa lui Mayweather vrea un astfel de meci, dar am vorbit şi cu echipa lui Manny şi ei mi-au spus acelaşi lucru, că vor un meci”, a spus Khan, care are în palmares 30 de victorii şi 3 înfrângeri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite