Magica Portugalia: echipa lui Cristiano Ronaldo n-a bătut pe nimeni, dar e în semifinalele Euro 2016

Magica Portugalia: echipa lui Cristiano Ronaldo n-a bătut pe nimeni, dar e în semifinalele Euro 2016

Golul lui Lewandowski (nr. 9) n-a fost suficient pentru Polonia

Lusitanii au jucat cinci partide în Franţa şi n-au câştigat nici una în timpul regulamentar. După trei remize în faza grupelor, o calificare, în minutul 117, în optimi, cu Croaţia, joi, la Marsilia, trupa pregătită de Fernando Santos a atins perfecţiunea, dar abia după 120 de minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Polonia - Portugalia a început exploziv, a continuat încântător şi s-a încheiat dramatic. Din păcate, între minutele 33 şi 120, am mai avut parte de un meci „somnifer“, la fel ca precedentul în care au fost implicaţi portughezii, cel cu Croaţia.

Atunci când Lewandowski a făcut 1-0, după un minut şi 42 de secunde, iar Renatos Sanches a egalat (33), toată lumea a crezut că spectacolul va continua. De fapt, la 1-1 jocul s-a dezumflat. Polonia a lăsat impresia că nu vrea să câştige în timpul regulamentar şi că aşteaptă loviturile de departajare, la fel ca în confruntarea din optimi cu Elveţia.

Portugalia a fost echipa pozitivă, a încercat ceva în ofensivă, însă a fost trădată de Cristiano Ronaldo, cel care a avut două ratări jenante în partea secundă.

Cele două reprize de prelungiri puteau nici să nu se joace, fiind dezolante şi lipsite de acţiuni ofensive. Aşa că, după 120 de minute, s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Iată desfăşurarea lor:

1-0: Cr. Ronaldo (Portugalia)
1-1: Lewandowski (Polonia)

2-1: Renato Sanches (Portugalia)
2-2: Milik (Polonia)

3-2: Moutinho (Portugalia)
3-3: Glik (Polonia)

4-3: Nani (Portugalia)
Ratare: Błaszczykowski (Polonia)

5-3: Quaresma (Portugalia)

Pentru a patra oară în ultimele cinci ediţii ale Campionatului European, Portugalia a ajuns în semifinale, acolo unde, miercuri (ora 22.00, Pro TV, Dolce Sport), va întâlni învingătoarea duelului Ţara Galilor - Belgia, la Lyon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările