Lusitanii au trăit periculos la Lvov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi s-a născut la Maceió, în Brazilia, marcatorul primului gol, Pepe (nr. 3), joacă de cinci ani pentru Portugalia
Deşi s-a născut la Maceió, în Brazilia, marcatorul primului gol, Pepe (nr. 3), joacă de cinci ani pentru Portugalia

Portugalia a reuşit să reintre în cărţile calificării graţie reuşitei lui Gonçalves Varela din minutul 87 al partidei cu elevii lui Morten Olsen

Rezultatele obţinute de cele două echipe în prima rundă au făcut ca partida dintre Danemarca şi Portugalia să fie una extrem de aşteptată de către microbişti. Drumurile celor două formaţii s-au încrucişat de mai multe ori în trecut. La Euro 1996, ele au terminat nedecis, 1-1, la Sheffield. Cele două formaţii au fost în aceeaşi grupă preliminară la Euro 2012, lusitanii câştigând cu 3-1 la Porto, iar danezii cu 2-1 la Copenhaga.

„Putem să visăm la o performanţă realizată de Danemarca în 1992, nu ne opreşte nimeni să facem acest lucru. Dar eu cred că o calificare în sferturile de finală ar fi pentru noi echivalentă cu o victorie a Danemarcei în finala de la Euro 1992", a afirmat selecţionerul nordicilor, Morten Olsen. „Înfrângerea în faţa Germaniei ne-a pus în dificultate, dar am mai fost puşi în asemenea situaţii şi în trecut. Să ne amintim că în 2004 am pierdut primul meci apoi am ajuns în finală", spunea şi antrenorul Portugaliei, Paolo Bento.

Postiga a marcat după şapte luni

Meciul a fost lipsit de ocazii în primul sfert de oră, singura fază notabilă fiind un duel între Nani şi Simon Poulsen, în urma căruia lusitanii au cerut penalty. Arbitrul Craig Thomson n-a fost de acord, dar elevii lui Paolo Bento au găsit apoi destul de rapid o cale de a-i perfora poarta lui Andersen.

Moutinho a executat un corner la prima bară, iar Pepe a trimis balonul cu capul în plasă. Danezii au acuzat şocul, iar Postiga a majorat diferenţa, după ce l-a păcălit în prealabil pe stoperul Kjaer. A fost prima reuşită a atacantului de 30 de ani, după şapte luni de „secetă" la echipa naţională.

Nordicii au reuşit până la urmă să marcheze şi ei până la pauză, prin Bendtner, care a reluat în plasă centrarea lui Krohn-Dehli. La reluare, Cristiano Ronaldo, ratangiul de serviciu al Portugaliei, a scăpat singur cu portarul Andersen, dar danezul l-a blocat în ultimul moment.

Ocaziile se răzbună în fotbal, aşa că Bendtner nu l-a iertat pe Rui Patricio. Lusitanii au reuşit să reintre în cărţile calificării graţie reuşitei lui Varela, care a marcat golul victoriei pe final.

Danemarca   2
S. Andersen - Jacobsen, Kjaer,  Agger, S. Poulsen - Kvist, Zimling (J. Poulsen 16) - Rommedahl (Mikkelsen 60), Eriksen, Krohn-Dehli (Schone 90) - Bendtner.
Antrenor: Morten Olsen

Portugalia    3
Rui Patricio - Pereira, Br. Alves, Pepe, F. Coentrao - Meireles (Varela 85),Veloso, Moutinho - Nani (Rolando 89), Postiga (N. Oliveira 65), Cr. Ronaldo.
Antrenor: Paulo Bento

Goluri: Bendtner 41, 81 / Pepe 24, Postiga 36, Varela 87
Stadion „Football Arena" (Lvov)
Arbitru: Craig Thomson (Scoţia)

Cassano e anti-homosexuali

Antonio Cassano, şi-a cerut ieri scuze, după ce a folosit un termen jignitor la adresa homosexualilor. „Dacă există pederaşti în lot, e problema lor", afirmase el.

Rusia, sancţionată cu şase puncte!

UEFA a hotărât ca Federaţia Rusă de Fotbal să fie amendată cu 120.000 de euro. Totodată, ruşii au primit şi o penalitate de şase puncte în următoarea campanie de calificare la Campionatul European (Euro 2016), în urma incidentelor provocate de fani. Din fericire pentru ruşi, sancţiunea e „cu suspendare" şi se va activa doar dacă fanii recidivează.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite