Steaua - Rapid: 0-1. Campioana României, învinsă de penultima clasată, într-un meci cu tribune pline şi peluze aproape goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Alexandru Hojda/Mediafax
FOTO Alexandru Hojda/Mediafax

Steaua a pierdut meciul cu Rapid, disputat duminică, în Ghencea şi încheiat cu 1-0 în favoarea oaspeţilor. Unicul gol al meciului i-a purtat semnătura lui Marcel Gecov.

Dincolo de reuşita oaspeţilor, Steaua nu a primit un penalti în minutele de prelungire. Roş-albaştrii rămân lider în Liga I, la şapte puncte distanţă de următoarea clasată, având un bilanţ de 14 victorii, o remiză şi trei înfrângeri. De cealaltă parte, Rapid urcă de pe locul 17 pe 15, cu trei meciuri câştigate, cinci egaluri şi 10 partide pierdute. La meci au asistat, cu aproximaţie, 5.000 de persoane, dintre care circa 2.000 au fost susţinători ai giuleştenilor.

Cristi Balaj a fost arbitrul delegat, ajutat de Adrian Radu Ghinguleac şi Sebastian Eugen Gheorghe. În afară de această partidă, „fluieraşul“ în vârstă de 43 de ani a mai fost la două meciuri ale Stelei, ambele cu victorii pentru roş-albaştri: Petrolul Ploieşti (3-2) şi Dinamo (3-0). De cealaltă parte, giuleştenii mai fuseseră arbitraţi sezonul actual o dată, într-o înfrângere suferită pe teren propriu, cu FC Braşov (0-1).

Peluza Sud Steaua a respectat anunţul potrivit căruia nu va susţine noua echipă, FCSB, iar Peluza Nord Steaua a fost prezentă în număr mai mic, afişând câteva mesaje de protest. De cealaltă parte, suporterii rapidişti au primit 1.250 de bilete din partea clubului Steaua, cu preţ unic 5 lei, însă au fost la stadion în număr mult mai amre, până la 2.000 de persoane.

Echipe


Steaua: Cojocaru - Papp, Luchin (Bourceanu 45+1), Varela, Guilherme - Breeveld (Stanciu '63), Filip - Popa, Chipciu, Tănase (cpt.) - Ţucudean (Rusescu '55).

Rapid: Buchta - Săpunaru (cpt.), Borda, Cmovs, Josl - Gecov, Garai - Meulens (A. Dan '80), Pancu (Rui Miguel '52), D. Niculae (Cerlincă '90) - Benson.


FINAL. Steaua - Rapid: 0-1.

Min. 90+4' Raul Rusescu risipeşte o altă ocazie de egalare.

Min. 90+3' Nicuşor Stanciu este faultat şi se poate acorda penalti pentru această fază, dar Cristi Balaj nu dictează nimic. Cartonaşe galbene pentru stelist şi Cristi Săpunaru, cel de-al doilea fiind eliminat.

Min. 90 Iese Daniel Niculae, accidentat, intră Cerlincă, care debutează la Rapid.

Min. 86 Cristi Tănase trimite mingea în bară.

Min. 83 Raul Rusescu ratează ocazia egalării, fiind blocat de Cristi Săpunaru.

Min. 80 Iese Rihairo Meulens, intră Alexandru Dan.

Min. 78 Nicuşor Stanciu şutează de la aproximativ 20 de metri, pe centrul porţii rapidiste.

Min. 73 Cristi Tănase ia un „galben“, la fel şi Cristi Săpunaru

Min. 69 Rihairo Meulens încasează primul cartonaş galben de la Rapid.

Min. 64 Iese Nicandro Breeveld, intră Nicuşor Stanciu.

Min. 63 Raul Rusescu încasează un cartonaş galben, pe motiv de henţ.

Min. 60 GOL! Marcel Gecov înscrie după o pasă primită de la Rui Miguel. Steaua - Rapid: 0-1.

Min. 55 Raul Rusescu îl înlocuieşte pe George Ţucudean.

Min. 51 Iese Daniel Pancu, intră Rui Miguel. La scurt timp, jucătorul proaspăt intrat bifează o ocazie importantă de gol.

Min. 45 Roş-albaşrii au lovitura de începere în repriza secundă. Observăm prima schimbare: Bourceanu îl înlocuieşte pe Luchin.

PAUZĂ. Steaua - Rapid: 0-0.

Min. 45+1 Daniel Niculae risipeşte o ocazie importantă pentru rapidişti.

Min. 40 Cristi Tănase îi centrează lui Paul Papp, care şutează pe jos, fiind blocat de apărarea giuleştenilor.

Min. 38 Alte două lovituri de colţ pentru campioana României.

Min. 35 Şi Srgian Luchin încasează un „galben“, după o un fault la Fred Benson.

Min. 30 Multe intrări tari în acest meci, prima penalizată: Adrian Popa primeşte cartonaşul galben, după o intrare dură la Tomáš Josl.

Min. 25 Alexandru Chipciu îi pasează lui Nicandro Breeveld, dar acţiunea nu devine periculoasă.

Min. 23 Corner pentru Steaua, executat de Alexandru Chipciu, însă mingea nu pune probleme şi este îndepărtată de careul giuleştenilor.

Min. 18 Paul Papp este faultat de Fred Benson, însă arbitrul Cristi Balaj lasă jocul să continue.

Min. 13 Cristi Tănase îi pasează lui Paul Papp, care trimite mingea în bară, apoi George Ţucudean reia şi încearcă o „foarfecă“ la poarta rapidiştilor, după o pasă primită de la Cristi Tănase.

Min. 8 Vine şi replica steliştilor, prin Adi Popa, care încearcă să se apropie periculos de poarta apărată lui Milos Buchta. Goalkeeperul iese şi prinde balonul.

Min. 5 Prima acţiune cu potenţial ofensiv a rapidiştilor, reprezentată de o lovitură liberă de la 33 de metri, executată de Daniel Pancu, pe care a obţinut-o după ce a fost faultat. Mingea trece pe lângă poarta apărată de Valentin Cojocaru.

Min. 1 Rapid are lovitura de începere la cel de-al 112-lea meci dintre cele două echipe. De remarcat că banderola de căpitan a giuleştenilor nu este purtată de Daniel Pancu, aşa cum se obişnuieşte, ci de Cristi Săpunaru.


Un fotbalist emblematic pentru Rapid, Daniel Pancu, a prefaţat partida: „Este un derbi şi va rămâne întotdeauna. (...) Chiar dacă ei sunt unde sunt, iar noi pe penultimul loc sunt convins că meciul va fi unul echilibrat şi foarte disputat. Personal nu m-am simţit niciodată inferior echipei Steaua şi jucătorilor acestei echipe în nicio situaţie. (...) Fiecare meci cu Steaua este un moment de mare sărbătoare sau de mare tristeţe. Referitor la problemele pe care le au ei, noi ne dorim ca ei să redevină Steaua pentru că viaţa după o victorie cu ei este mult mai frumoasă pentru câteva zile. La fel cum şi după o înfrângere este mult mai amară şi mai tristă. (...) Din câte se pare îi vom auzi doar pe suporterii noştri la meciul de mâine. Dar e normal, e şi dreptul suporterilor stelişti să conteste aceste lucruri pentru că echipe precum Rapid, Steaua sau Dinamo au o mare tradiţie“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite