Irina Begu îi calcă pe urme lui Halep! Românca s-a calificat în finala de la Moscova, iar trofeul Kremlin Cup poate rămâne în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Irina Begu (24 de ani) este noul nume de referinţă al tenisului feminin românesc, după Simona Halep. Românca s-a calificat în finala turneului Kremlin Cup, disputat la Moscova, după ce a învins-o în semifinale pe Lucie Safarova, o jucătoare mult mai bine clasată în clasamentul mondial.

Irina Begu (locul 61 mondial) a făcut un meci mare în semifinala turneului WTA de la Moscova. Românca a învins-o în trei seturi pe Lucie Safarova (locul 17 mondial), scor 7-6 (7-5), 1-6, 6-3 şi s-a calificat în finala Kremlin Cup, turneu de categorie Premier. 

Primul set a fost extrem de disputat şi câştigat de Begu la tie-break. În setul secund, însă, jucătoarea noastră a avut o cădere şi i-a permit adversarei să şi-l adjudece cu uşurinţă, însă, în decisiv, Begu a jucat aproape perfect, a profitat şi de greşelile neforţate ale lui Safarova şi s-a impus la capătul unei partide care a durat puţin peste două ore şi jumătate.

În ultimul act, Begu o va înfrunta pe Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA), meciul fiind programat duminică, în direct pe Digi Sport (ora urmează să fie stabilită ulterior de organizatori).

Dacă va câştiga finala, pentru Begu ar fi al doilea turneu WTA câştigat în toată cariera, după cel cucerit la Taşkent, în 2012. Totodată, calificarea în ultimul act, la Moscova, este prima din acest an. În total, Irina are în palmares prezenţa în trei finale. 

De menţionat este că anul trecut Simona Halep, care va debuta luni la Turneul Campioanelor de la Singapore, a câştigat turneul de la Moscova, iar Begu are acum şansa să păstreze acest trofeu în România. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite