Interviu cu Ion Ţiriac: „Simona Halep trebuie să schimbe ceva în jocul ei”. Câţi bani are Ţiriac pregătiţi pentru a-i dona sportului românesc „de mâine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac a acordat un interviu fostei gimnaste Andreea Răducan în cadrul emisiunii Arena DigiSport. Ţiriac susţine că are bani pregătiţi pentru un patinoar, un centru de tenis şi modernizarea complexului de la Piatra Arsă.

Ce a spus Ion Ţiriac la DigiSport

@ Sper ca anul 2015 să fie nu mai bun, ci radical mai bun, pentru că ne vin şi banii de la Bruxelles şi sunt foarte mulţi, pentru sport. Noi trebuie să punem ăia 10-15 la sută care mai trebuie.

@ E o ruşine să consideri că ăla se numeşte buget pentru sport, într-o ţară care 50 de ani s-a lăudat cu un singur lucru unde putem să stăm egali cu toată lumea la masă, cu sportul. I-am învăţat pe francezi să joace handbal, pe americani să facă gimnastică. E timpul ca şi infrastructura aia pe care am făcut-o hamburger să o refacem.

@ Eu sunt dispus şi sunt şi alţi oameni care trebuie să dea înapoi sportului, pentru că n-am semănat nimic în 25 de ani.

@ Eu mă mândresc că în 1964 am fost participant la Olimpiada de iarnă cu naţionala de hochei. E de necrezut ce se întâmplă cu patinoarul Mihai Flamoropol. Există acum o locaţie pentru un nou patinoar, eu dau două milioane, stau de un an cu ei ca să găsim o soluţie. Acum suntem aproape, eu voi dona aceşti bani MTS-ului, Primăria oferă un spaţiu, se pare că se va rezolva.  Doamna Szabo trebuie să găsească un artificiu să facă rost de ăia 24 la sută din 2 milioane, pe care să-i dea înapoi la Finanţe. 

@ Înţeleg că domul Iohannis e mare jucător de tenis, să dea Dumnezeu să înveţe şi să patineze, poate face ceva.

@ În ziua de azi, patinajul, nataţia, gimnastica, trebuie să intre la sănătate şi învăţământ. Bugetele care ni se acordă nouă pentru aceste sporturi sunt foarte mici.

@ La Piatra Arsă trebuie făcute un bazin olimpic, o sală de gimnastică, un patinoar, o sală polisportivă pentru judo, lupte şi alte sporturi. Partea cu refacerea e şi mai importantă. Eu sunt pregătit să pun mâine 30 de milioane într-un cont, să vină Guvernul cu încă pe atât şi eu merg la opoziţie să luăm acordul de la toată lumea. Şi eu plec în toată lumea să văd ce au făcut americanii, ce au făcut spaniolii, francezii şi asta facem.

@ Aş vrea să mai fac o Universitate de la A la Z, pe 20 de hectare, cu partener american şi un Centru Naţional de Tenis.

@ Simona trebuie să schimbe jocul ca să se bată cu astea de 2 metri. Să dea mai repede, nu mai tare, că mai tare ca Serena nu poate. De ce a pierdut în Australia? Pentru că ea a făcut multe schimbări, ea a sărit repede etapele. Dar unde a ajuns n-a cumpărat punctele la supermarket, ea a câştigat. A bătut multă lume, are probleme cu rusoaica (n.r. - Maria Şarapova), dar să o lăsăm că o s-o bată şi pe ea. Nu depinde de nimeni, nici de nea Ioniţă, doar de ea. Eu sper ca Halep să rămână în primele 8 până îşi consolidează jocul şi n-o mai scoate nimeni de acolo. E greu de manageriat o relaţie între un tenismen şi un antrenor, pentru că jucătorul îl plăteşte. Jucătorul trebuie să fie convins că el ştie mai bine şi să asculte, dacă nu, nu merge.

Tragere la sorţi Fed Cup: Simona Halep deschide "balul" sâmbătă, la Galaţi

Serena Williams se întoarce după 15 ani în locul unde a trăit "cel mai negru moment"

Un tenismen tunsian, suspectat că s-a retras pentru a evita confruntarea cu un israelian

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite