LIVE TEXT: ora 13.00 Fed Cup: Simona Halep deschide „balul” cu Soler-Espinosa, meci urmat de jocul Irina Begu - Muguruza. Iohannis vine la meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Dulgheru,Monica Niculescu, Irina Begu, Alina Tecşor (antrenor) şi Simona Halep FOTO Mediafax
Alexandra Dulgheru,Monica Niculescu, Irina Begu, Alina Tecşor (antrenor) şi Simona Halep FOTO Mediafax

Cu o victorie în faţa ibericelor, naţionala de Fed Cup a României va reveni după 15 ani la „uşa” Grupei Mondiale. Singura care se poate pune în calea noastră e Garbine Muguruza.

Primul meci este programat de la ora 13.00, în direct pe Dolcesport şi LIVE TEXT pe adevarul.ro: Simona Halep - Silvia Soler-Espinosa

Urmează apoi Irina Begu - Garbine Muguruza.

Duminică, ora 12.00: Simona Halep - Garbine Muguruza, meci urmat de Irina Begu - Silvia Soler-Espinosa. 

Dacă scorul e egal, 2-2, se joacă meciul de dublu: Niculescu, Dulgheru - Arruabarrena, Garrigues. Componenţa echipelor de dublu poate fi modificată 

Confruntarea dintre România şi Spania se întinde pe parcursul a două zile. Sâmbătă, începând cu ora 13.00, au loc primele două partide de simplu. Duminică, de la ora 12.00, se vor juca şi următoarele două meciuri de simplu şi, dacă scorul e egal la doi, departajarea se va face la dublu. Aici, pot interveni modificări în echipă, iar Muguruza a declarat că, dacă e nevoie, va juca şi la dublu.

Partidele sunt transmise de DolceSport. 

De ce se joacă la Galaţi

Patinoarul Dunărea din Galaţi şi-a schimbat destinaţia iniţială pentru o scurtă perioadă, gheaţa fiind topită şi înlocuită cu o suprafaţă de tenis adusă din Polonia, pentru meciul România - Spania din Fed Cup. Federaţia de Tenis a ales Galaţiul în virtutea unor relaţii reciproc avantajoase cu Primăria şi aşteaptă aproximativ 4.500 de spectatori în cele două zile de meciuri, sâmbătă şi duminică. Cei mai mulţi dintre aceştia se urnesc din case pentru a o vedea pe Simona Halep, al cărei nume acţionează ca un magnet, însă speranţele României la un succes cu Spania nu stau doar pe umerii locului 3 mondial. Aici, sperăm noi, se va face şi diferenţa, pentru că în afara celor două vedete ale loturilor, adică Halep şi Muguruza, România o mai are pe Irina Begu în cea mai bună formă a carierei, dar şi un dublu performant, cu Monica Niculescu şi Alexandru Dulgheru.

La partide va asista şi preşedintele României, Klaus Iohannis

Muguruza le-a bătut pe Halep şi pe Begu

„Eu vreau să-mi fac toate punctele”, ne dă speranţe Simona Halep, ale cărei ultime experienţe la Fed Cup au însemnat şi înfrângeri, la Ana Ivanovici (Serbia) sau Timea Babos (Ungaria).Cu două puncte aduse de Simona putem spera, într-adevăr, la o încheiere rapidă a conturilor cu Spania, însă la fel de posibil e ca şi Irina Begu să-şi câştige ambele partide.

Totul depinde de ele, dar şi de forma Garbinei Muguruza, tânăra de 21 de ani din lotul Spaniei care are în palmares victorii în singurele partide anterioare, atât cu Simona Halep (Wuhan, 2014), cât şi cu Irina Begu (Bucureşti, 2012). Sportiva cu sânge venezuelean face parte dintr-un „detaşament” care le mai cuprinde pe Simona Halep, Eugenie Bouchard, Madison Keys, Sloane Stephens sau Belinda Bencici, toate jucătoare cu potenţial de a ajunge numărul 1 al tenisului feminin, în viziunea specialiştilor.
Cu lovituri plate, agresive, şi un serviciu puternic, Muguruza are victorii la jucătoare de top, dar cel mai bun meci al său i-a ieşit la Roland Garrosul de anul trecut, când a scos-o din turul doi pe Serena Williams cu un dublu 6-2 de poveste. Chiar şi antrenorul Serenei, Patrick Mouratoglou, o remarca încă de la începutul lui 2014: „E o jucătoare interesantă, în special pe hard, intră mult în teren şi încheie punctele”.

Intrăm în anticamera Grupei Mondiale
Naţionala feminină de tenis a României se află acum în cel de-al doilea eşalon valoric al Fed Cup. O victorie cu Spania va duce echipa noastră în play-off-ul pentru Grupa Mondială, acolo unde n-a mai ajuns din 1999. „Tricolorele” ar urma apoi să întâlnească una dintre echipele care pierde în turul întâi al primului eşalon, adversar ce se va alege în urmă desfăşurării din acest weekend a partidelor Canada - Cehia, Italia - Franţa, Polonia - Rusia, Germania - Australia. România a petrecut 12 ani în Grupa Mondială a Fed Cup şi a jucat de cinci ori în sferturi, performanţe ce datează din anii 70-80.

fed cup romania foto facebook

România (antrenor Alina Tecşor)
@ Simona Halep
23 de ani, locul 3 WTA
@ Irina Begu
24 de ani, locul 34
@ Monica Niculescu
27 de ani, locul 57 la simplu şi 44 la dublu
@ Alexandra Dulgheru
25 de ani, locul 95 la simplu şi 738 la dublu


Spania (antrenor Conchita Martinez)
@ Garbine Muguruza
21 de ani, locul 24 WTA
@ Silvia Soler-Espinosa
27 de ani, locul 67
@ Lara Arruabarrena
22 de ani, locul 86 la simplu şi 59 la dublu
@ Anabel Medina Garrigues
32 de ani, locul 498 la simplu şi 27 la dublu

fed cup spania foto facebook


Spania are o echipă bună, dar cred că pot să câştig meciul cu Muguruza şi să aduc ambele puncte. Voi juca pentru spectatori şi pentru toţi românii
Simona Halep, locul 3 WTA

Ne dorim mult o victorie la Galaţi, suntem o echipă frumoasă şi vom lupta pentru România
Monica Niculescu, locul 57 WTA


Sunt sentimente diferite, în turneu eşti pe cont propriu, aici trebuie să joci în echipă. Vom da tot ce avem mai bun
Conchita Martinez, antrenor Spania

Ion Ţiriac: ce trebuie să schimbe Simona în jocul ei

Cum s-au îmbărcat Serena şi Şarapova înaintea partidelor din Fed Cup

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite